RECENSIE: Miles Benjamin Anthony Robinson - Summer of Fear

Miles Benjamin Anthony Robinson Summer of Fear
recensie cijfer 2010-11-22 Elke singer-songwriter heeft een meeslepend verhaal. Zo ook Miles Benjamin Anthony Robinson. In menig artikel over hem lees je dat hij ondanks zijn jeugdige leeftijd een zwaar bestaan heeft gehad. Verslaafd, dakloos in New York en eten uit de afvalbakken een treuriger bestaan is haast niet denkbaar. Toch werd zijn talent ontdekt door Grizzly Bear's Chris Taylor en TV on the Radio's Kyp Malone. Zij hebben hem geholpen en herkenden zijn talent. Summer Of Fear is zijn tweede album en bevat 12 nummers, die al enige tijd bekend zijn. Het album was in 2009 al verkrijgbaar via de iTunes Store en de Saddle Creek’s Store.

In zijn angsten neemt Robinson ons ruim een uur lang mee in zijn levenservaring. Verwacht geen optimisch wereldbeeld, maar zware teksten en af en toe gierend uit de bocht vliegende muziek, zoals in het eind van ‘Death by Dust’. En toch weet Robinson je op de een of andere manier beet te pakken. Is het de productie, zijn wat nasale stem, die al snel wordt vergeleken met Dylan en Tom Petty, de prettig in het gehoor liggend muzieklijnen. Zijn woede laat hij meermalen op ons los. De zomer van angst heeft duidelijk zijn sporen achtergelaten.

‘Shake a Shot’ gaat over de keerzijde van het leven. "Laying down and dying”zo zingt Robinson ons voor. ‘Hard Row’ is een gladde, low-key nummer. Op zich weinig spectaculair, maar het klinkt wel. Dat geldt ook voor de track ‘Trap Door’. Het titelnummer is opgesplitst in twee delen, toepasselijk getiteld ‘Summer of Fear Pt.1’ en ‘Summer of Fear Pt. 2’. ‘Pt. 1’ is de zonnige kant, met een aangenaam, maar zorgeloze wandeling door soft rock. Het volgende nummer, ‘Death by Dust’, is een stuk dat wordt gedreven door een krijsende elektrische gitaar en een krachtige set van strijkers en hoorns. ‘Summer of fear Pt. 2’ toont de keerzijde. In zekere zin is het donkere. Tegen het einde van het album gaat Robinson zelfs voor een 11 minuten durende epos met "More Than A Mess '. Tsja.

Het is een hele bezoeking om iemands ellende een uur lang aan te horen en je beoordeelt een album zoals het gepresenteerd wordt. Toch hou je het gevoel wat het meer had kunnen zijn. Veel van de stukken op Summer of Fear zinspelen op de mogelijkheid van een meer completer album. Zijn zang, teksten en arrangementen lijken te bewijzen, dat Robinson een talent is om naar uit te kijken.
Recensent:Rolf Marselis Artiest:Miles Benjamin Anthony Robinson Label:Munich Records
Phantom Buffalo Cement Postcard With Owl Colours

Phantom Buffalo - Cement Postcard with Owl Colours Phantom Buffalo is een indie-rock band uit Portland. De band werd...

Azure Ray - Drawing Down The Moon

Azure Ray - Drawing Down the Moon Het Amerikaanse tweetal Azure Ray is afkomstig uit Athens, Georgia. Het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT