RECENSIE: Asylum on the Hill - Passage to the Puzzle Factory

Asylum on the Hill - Passage to the Puzzle Factory
recensie cijfer 2010-11-12 Een cd waarop Danko Jones te horen is, staat al snel vol cliché mannenuitspraken en is mede daarom al snel eentonig en slecht. Passage to the Puzzle Factory, het debuut album van Asylum on the Hill, is geen uitzondering op die regel. Maar eigenlijk is de cd al niet meer te versmaden na het eerste nummer, lang voordat de zelf-gekroonde koning van mannelijkheid op track tien zijn grote mond opentrekt.

Asylum on the Hill bestaat uit een viertal heren uit Kentucky, die samen zijn gekomen na individueel voor verschillende stoner rock bandjes te hebben gespeeld. Op de factsheet die bij de cd zit, staat zoals gewoonlijk de standaard opsomming van prestaties. "Voormalige leden van onder andere Rosie Rosie en Supafuzz." Het zijn namen die de meeste muziekliefhebbers niets zullen zeggen. Misschien komt dat wel, omdat het er pas toe doet in welk bandje je eerder hebt gespeeld wanneer dat bandje wereldwijd bekend is dankzij geweldige muziek?

Passage to the Puzzle Factory staat vol niet bijzondere stoner nummers, vol multi-strot geschreeuw en gitaarrifjes waarbij telkens op hetzelfde effectenpedaaltje wordt getrapt. Het is herrie, maar niet van het goede soort. En de onderwerpen waarover wordt gezongen, zijn zo geforceerd mannelijk dat je je begint af te vragen of de nummers zijn geschreven nadat de bandleden per ongeluk naast elkaar wakker werden.

Dat het album een en al cliché is, weet je overigens al voordat je er überhaupt naar hebt geluisterd. Op de album hoes staat een uit de kluiten gewassen steenbok. En dan de titels van de nummers: 'Go Tell It on the Mountain', 'Bad Reputation', 'Devil's Disco', 'Last Ride'... Wie het gehandicapte broertje van Queens of the Stone Age verwacht, heeft het bij het juiste eind. Je moet wel heel erg liefdadig zijn om deze cd in je collectie op te willen nemen.
Recensent:Randy Timmers Artiest:Asylum on the Hill Label:Suburban Records
Quest For Fire - Lights From Paradise

Quest for Fire - Lights from ParadiseDit viertal uit Toronto in Canada waagt met hun tweede schijf Lights From...

Arlt - La Langue

Arlt - La Langue Arlt is een nieuw popbandje uit Frankrijk, bestaande uit zangeres Eloïse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT