RECENSIE: Kashmere Hakim - The Hillsinger

Kashmere Hakim - The Hillsinger
recensie cijfer 2010-10-25 Kashmere Hakim is de eerste Nederlandse folkzanger van Marokkaanse komaf. Ondanks dat hij in de jaren tachtig geboren is heeft hij een grote fascinatie voor muziek uit de jaren zestig en zeventig. Of hij deze fascinatie ook overbrengt op zijn EP The Hillsinger is nog de vraag.

Begintrack 'Free People' begint met een mooi akoestisch gitaarspel. Het is direct duidelijk dat dit een echt luisterliedjes in. Af en toe lijkt het meer gesproken woord dan gezang. In het intro van 'Angels' is niet alleen gitaarspel te horen, maar ook een strijkinstrument. Een nummer waarbij je je afvraagt waarom het maar één minuut duurt. De mogelijkheid om dit nummer langer uit te werken is er absoluut. Het leuke is dat Kashmere Hakim in ieder liedje een verhaal vertelt. Vooral bij 'John Henry' komt dit goed naar voren. De rustige folk muziek van Kashmere Hakim zou het ideaal doen op koude winterdagen. Met een warm kop thee en zicht op een knarsende open haard en op de achtergrond deze EP van Kashmere Hakim. Rustig luisteren naar de verhalen die verstopt zijn in de liedjes en genieten van het mooie gitaarspel. Live zou Kashmere Hakim het beste tot zijn recht komen in knusse zaaltjes. De beloofde jaren zestig en zeventig sound is het beste te horen in 'Eastern Shore'. Interessante samenzang en als het liedje het einde nadert komt de mondharmonica erbij, die eigenlijk te laat komt. De mondharmonica had eerder in het nummer mogen klinken. Wel een minpunt dat de liedjes zoveel op elkaar lijken. 'Foreign Worker' klinkt niet vernieuwend in vergelijking met de voorgaande nummers en een nummer kiezen van de EP die eruit springt is ook erg lastig. De liedjes zijn weliswaar mooi, maar vragen erom om je aandacht er goed bij te houden. Afsluiter 'Grandparent's House' is een lieflijk liedje waarbij het strijkinstrument een goede rol vervult.

Kashmere Hakim zit in de selectie van 35 kwartfinalisten voor de Grote Prijs van Nederland en treedt momenteel in diverse steden op tijdens het reizend festival de Popronde.
Recensent:Francis Pronk Artiest:Kashmere Hakim Label:Eigen Beheer
Denvis - Join the Circus

Denvis & The Real Deal - Join the CircusDennis Grotenhuis (Denvis) is vooral bekend als voorman van de Eindhovense...

Wereldband - Kopmannen

De Wereldband - Kopmannen “Zes mannen, negenennegentig instrumenten” , valt te lezen op de flyer van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT