RECENSIE: The Big Pink - Tapes

The Big Pink -  Tapes
recensie cijfer 2010-11-10 Tapes staat op papier op naam van de Britten van indie rock band The Big Pink, omdat zij de cd hebben samengesteld voor K7 Records. Maar eigenlijk is het album het werk van 'various artists'. Het is een mixtape vol herziene versies van liedjes van bekende en onbekende bands, door bekende en onbekende bands. Zo hebben These New Puritans geëxperimenteerd met 'Minger' van No Bra en heeft The Big Pink's 'Velvet' een make-over gehad van The Gang Gang Dance.

Gezien Tapes als mixtape eigenlijk een compilatie-cd is, is het zowel onmogelijk als oneerlijk om het als een totaal-album te beoordelen (hecht dus vooral niet teveel waarde aan de sterren onder deze lap tekst). De nummers verschillen simpelweg teveel van elkaar. Zo staat de mix van The XX's 'Fantasy' vol met digitale toeters en bellen, terwijl Joker's 'Snake Eater' juist heel erg old-school klinkt. Geen van de mixen is slecht, maar wel lopen de verkrijgbare smaken zo uiteen dat niemand alles goed gaat vinden.

Al met al is Tapes een zeer aardige collectie van remixes, die als geheel alleen maar aangeschaft gaat worden door dj's op zoek naar nieuw draaimateriaal. Voor mensen die niet achter draaitafels staan, is het hoogstens interessant om een aantal nummers per stuk te beluisteren.
Recensent:Randy Timmers Artiest:The Big Pink Label:!K7 Records
Wereldband - Kopmannen

De Wereldband - Kopmannen “Zes mannen, negenennegentig instrumenten” , valt te lezen op de flyer van...

Eskmo – Eskmo

Eskmo - Eskmo Voor de eerste langspeler van Eskmo (geboren als Brendan Angelides) waren...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT