RECENSIE: Papa Roach - Time for Annihilation... On The Record and On The Road

Papa Roach – Time For Annihilation … On The Record And On The Road
recensie cijfer 2010-08-17 De titel van deze plaat Time For Annihilation … On The Record And On The Road (hierna kortweg: Time For Annihilation) doet al een beetje vermoeden dat we hier niet te maken hebben met een echt nieuw Papa Roach album.

Time For Annihilation is waarschijnlijk niet eens zozeer een zoethoudertje voor de fans om het lange wachten op een nieuw album te stillen. Papa Roach kwam immers in 2009 nog met Metamorphis. Denkbaar is namelijk dat dit album uitgebracht is als tegenhanger van het door Geffen uitgegeven ‘Best Of..’ album dat afgelopen juni het levenslicht zag. Na het laatste studioalbum Metamorphis besloot de band over te stappen naar een ander platenlabel. De rechten van de uitgebrachte songs waren niet meer in het bezit van Papa Roach en Geffen bracht daarop, tegen de wil in van de muzikanten, de Papa Roach verzamelaar uit. Een verzamelaar waar de Papa Roach leden geen geld voor kregen en daarom de fans verzochten de plaat niet te kopen.

Het studiogedeelte van Time For Annihilation, On The Record, bevat vijf nieuwe liedjes. Nou is het huidige Papa Roach al lang niet meer het Papa Roach van Infest en Getting Away With Murder, maar tijdens de eerste tracks ‘Burn’ en ‘One Track Mind’ klinkt de band wel heel veel als bijvoorbeeld 'Breaking Benjamin'. Maar de erg aanstekelijke single ‘Kick In The Teeth’ zou zo een nummer kunnen zijn dat is geschreven door P!nk.

De band sluit hierna het studiogedeelte af met ‘No Matter What’ en ‘Enemy’. Het zijn dan wel niet de vijf meest originele tracks, zelfs naar Papa Roach begrippen niet, maar het zijn wel vijf tracks die erg goed klinken. De band heeft duidelijk de Nu-metal hype uit het begin van dit millennium achter zich gelaten en heeft zich aangepast aan welke sound vandaag de dag gangbaar is.

Na de vijf studiosongs horen we live uitvoeringen van ‘Getting Away With Murder’, ‘...To Be Loved’, ‘Lifeline’, ‘Scars’, ‘Hollywood Whore’, ‘Time Is Running Out’, ‘Forever’, ‘Between Angels & Insects’ en ‘Last Resort’. Daarmee is dit album ook meteen een soort ‘Best Of..’ geworden, gezien dit stuk voor stuk Papa Roach singles zijn geweest.

De kwaliteit van de live songs is erg goed en de band klinkt ook erg goed. Frontman en zanger Coby is zeker voor zijn doen goed bij stem en het entertainment gehalte ligt ook bij deze live tracks erg hoog. Uiteraard blijft ook het ‘Hey Ho, Let’s Go’ van The Ramones bij dit live optreden niet gespaard.

Papa Roach fans hebben met Time For Annihilation weinig te klagen. Een verzameling van de bekendere Papa Roach songs live uitgevoerd en vijf splinternieuwe tracks die zeker het luisteren waard zijn.


Eerdere recensies van Papa Roach:
- 21-04-2009: Metamorphosis;
- 14-11-2006: The Paramour Sessions.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Papa Roach Label:Eleven Seven Music
Oceansize – Self Preserve While The Bodies Float Up

Oceansize - Self Preserved While The Bodies Float UpEr zijn weinig bands die zo moeilijk te doorgronden zijn als Oceansize . De...

Sahg – Sahg III

Sahg - III Sahg is een band uit Noorwegen die voor de verandering geen blackmetal...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT