RECENSIE: Papa Roach - Crooked Teeth

Roach
recensie cijfer 2017-09-12 Een stap terug in de tijd. Dat was ook de bedoeling van de mannen van Papa Roach. Zanger Jacoby Shaddix had tijdens het maken van het album niet het gevoel dat hij iemand moest overtuigen. Juist de liefde voor het maken van muziek kwam naar boven. En uit die liefde is Crooked Teeth geboren.

Waar de band de laatste paar albums een twist aan hun herkenbare sound gaf hebben ze dat in 2017 weer gevonden en dunnetjes overgedaan. Crooked Teeth heeft dezelfde vibe als Getting Away With Murder en Infest. Deze formule luidt: bombastisch met een stevig aanwezig gitaarritme en een meer centraal staande rap.
Deze formule is gelijk te horen in ‘Break The Fall’ waarin in Shaddix begint met een goed rapachtig couplet waarna de band doorbreekt in een aanstekelijk refrein.

Voor de Papa Roach fans van het eerste uur zal Crooked Teeth als muziek in de oren klinken. Nummers als ‘Help’ en ‘Crooked Teeth’ hebben een heerlijk nostalgisch gevoel. Maar denk nou niet dat dit album alleen maar hetzelfde trucje overdoen is.

De plaat bevat een aantal afwisselingen in de vorm van bijvoorbeeld ‘Born For Greatness’. Achter deze track staat producer Jason Evigan die onder andere met Zedd, Maroon 5 en Jason Derulo heeft gewerkt. Ondanks dat Papa Roach hun eigen sound heeft vastgehouden in dit nummer is ook duidelijk de invloed te horen van iemand die veel met artiesten werkt die gebruik van maken synthesizers.

Ook heeft Papa Roach het rappen naar een hoger niveau getild door in ‘Sunrise Trailer Park’ hulp in te roepen van rappen Machine Gun Kelly. Het nummer heeft een zware betekenis en het langzame ritme maakt het nog zwaarder maar past bij de strakke rapkunsten van Kelly.

De mannen van Papa Roach hebben dit album voor niemand gemaakt maar zullen ongetwijfeld vele fans verblijden met Crooked Teeth. Ze hebben hun oude sound weer opgepakt en hebben die weer een extra boost gegeven. Papa Roach zal nog lange tijd publiekslieveling blijven.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Papa Roach Label:Eleven Seven Music
Cover Elvis Presley - A Boy From Tupelo: The Complete Recordings 1953-1955

Elvis Presley - A Boy From Tupelo: The Complete Recordings 1953-1955Aan compilatiealbums van het fenomeen Elvis Presley is er geen gebrek. Het...

CTE

Cage the Elephant - Unpeeled Cage The Elephant is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT