RECENSIE: The Apers - Skies Are Turning Blue

apers-skiesareturningblue
2005-05-13 Skies Are Turning Blue is de weinig originele titel van de nieuwe en derde cd van The Apers. Met She Wants Everybody To Dance opent de cd. Na een kort openingsrifje is de vertrouwde “bler” van zanger Kevin Aper weer te horen. Zijn stem staat voor The Apers: zonder zijn stem zou je de band niet voor kunnen stellen. Het tempo van de nummers is echter veel minder vertrouwd. Deze begint nog wel op de bekende slome punkrock snelheid maar zakt al snel af naar melodieuze pop.

Bij It’s You (ever since) worden de Rotterdammers geholpen door de gitarist van The Shavers waardoor het nummer net wat anders klinkt dan de rest. Bij There She Goes Again doen The Apers het vervolgens weer alleen. Dit nummer bevat tempowisselingen die de band nog nooit eerder hebben laten horen. Hierna volgen nog een aantal erg rustige maar goede nummers. Bij het tiende nummer Just An Institution is eindelijk een vertrouwd Apers punkrock nummer te horen. Wire & Dire is een nummer met leuk gitaarwerk en een verzorgde emotionele en krachtige zang. Net als de rest van de drie kwartier durende plaat gaat het nummer bijna in het geheel over relaties of vrouwen.

The Apers hebben dus een andere cd gemaakt dan voorganger The Buzz Electric. Het is de vraag hoe deze punkpoprock cd bij het Apers publiek ontvangen gaat worden. Deze cd voldoet waarschijnlijk niet aan de verwachtingen van velen van hen. Maar dit maakt de cd nog niet slecht. Op de cd is zelfs helemaal niets aan te merken. Zang, gitaarwerk en drums zijn in elk nummer tot in de details geperfectioneerd. Er lijkt heel goed over de cd te zijn nagedacht.
Recensent:Kees Vrins Artiest:The Apers Label:Stardumb Records
Geen Coverart Beschikbaar

Headroom - Watching VenusWanneer je naar het westen van het land reist en je komt in de omgeving van...

neworder-waitingforthesirenscall

New Order - Waiting For The Sirens' Call Het verhaal is bekend: Na de zelfmoord van Joy Division zanger Ian Curtis...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT