RECENSIE: Roman Candle - Oh Tall Tree in the Ear

Roman Candle – Oh Tall Tree In The Ear
recensie cijfer 2010-07-18 Roman Candle is een Amerikaans trio dat naast de broers Logan en Skip Matheny ook Skip’s eega Timshel in de gelederen heeft. Hun album Oh Tall Tree In The Ear is al ruim een jaar oud, maar krijgt nu pas een Europese release. Met dank aan het Franse label Fargo. Oprechte dank, want dit fijne staaltje onvervalste southern rock / alt. country zal ook aan deze kant van de grote plas genoeg mensen weten te bekoren.

Verwacht u niet aan iets opzienbarends. De band uit Chapel Hill kleurt immers vrij conventioneel binnen de lijntjes. Maar wat ze doen, doen ze wel zeer overtuigend: Het is geloofwaardig, kent een heldere productie en zit compositorisch erg aanstekelijk in elkaar.

Tussen opener ‘Eden Was A Garden’ en afsluiter ‘Early Aubade’ wisselen zalig achteroverleunende en wat stevigere momenten elkaar goed af. Met name ‘One More Road’, ‘Why Modern Radio Is A-OK’, ‘Big Light’, ‘A Heartbeat’, ‘Woke Up This Morning’ en ‘I Was A Fool’ nestelen zich heerlijk onder de huid en hebben het karakter van echte klassiekers.

Oh Tall Tree In The Ear loopt dan misschien niet over van de originaliteit, als genre-oefening is dit een uitermate geslaagde, want oprechte en beklijvende, exercitie. Spek voor de bek voor liefhebbers van acts als The Jayhawks, Whiskeytown/Ryan Adams en Drive-By Truckers.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:Roman Candle Label:Munich Records
burnbrightercd

Burn Brighter - The Verona Nightmare MassacreDe jonge Nederlandse band Burn Brighter vergelijken met de legendarische...

[b]Alina Orlova[/b] – [i]????? ?????? ?????[/i]

Alina Orlova - Laukinis Suo Dingo Met een talent als Alina Orlova in de gelederen moet Litouwen zich serieus...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT