RECENSIE: Burn Brighter - The Verona Nightmare Massacre

burnbrightercd
recensie cijfer 2010-06-06 De jonge Nederlandse band Burn Brighter vergelijken met de legendarische Britten van Black Sabbath lijkt op het eerste gezicht nogal vergezocht. Maar als de band hun nummer "The Veronica Nightmare Massacre" inzet dan doet het onheilspellende intro me behoorlijk denken aan het openingsnummer van de eerste LP van Sabbath. Maar uiteindelijk klinkt Burn Brighter toch behoorlijk anders.

En op hun demo die naar het eerder genoemde nummer vernoemd is klinken ze behoorlijk slecht. Gelukkig heeft dit alles te maken met de kwaliteit van de opnames en niet van de muzikanten want de band heeft wel potentie om uit te groeien tot iets dat de moeite waard is om naar geluisterd te worden. Zoals veel jonge bands zal ook Burn Brighter de originaliteitprijs niet in de wacht slepen. Maar met een combinatie van twee vocalen, een mannelijke schreeuwende en een vrouwelijke zangeres scoort de band wel punten. Een scherp contrasterend geheel dat in vergelijking met de rest van de muziek zeer verrassend uit de verf komt. Vooral de zang van Mae Day blijft uitstekend overeind tussen de verder, nogal rommelige en voorspelbare nummers.

De metalcore van deze band weet voorlopig met moeite te overtuigen, daarvoor klinkt de band op deze demo te slecht, zijn de beatdowns wel erg clichématig en is de inspirerende band voor de melodielijnen wel erg makkelijk te noemen. Maar gezien het feit dat deze band pas om de hoek komt kijken en ze met Mae Day een geheim wapen in huis hebben zie ik het allemaal nog wel zitten met Burn Brighter.
Recensent:Niels de Bruijn Artiest:Burn Brighter Label:[no label]

Jôshan - BlackHet uit de omgeving van Roelofarendsveen afkomstige Jôshan was al te...

Roman Candle – Oh Tall Tree In The Ear

Roman Candle - Oh Tall Tree in the Ear Roman Candle is een Amerikaans trio dat naast de broers Logan en Skip...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT