RECENSIE: Great Lake Swimmers - The Legion Sessions

Great Lake Swimmers - The Legion Sessions
recensie cijfer 2010-08-10 Great Lake Swimmers bestaat al sinds 2003, maar is helaas nog niet doorgebroken in Nederland. Het hoogst haalbare voor deze band was tot nu toe de kleine zaal van Paradiso. The Legion Sessions is een folkplaat die zo tussen Sufjan Stevens, Andrew Bird en Bon Iver zouden kunnen staan in je platenkast. Deze plaat van Great Lake Swimmers bestaat uit negen live nummers en is opgenomen door Graham Walsh van de band Holy Fuck. De negen nummers moeten de oplettende luisteraar bekend in de oren klinken, want ze zijn allemaal afkomstig van het eerder uitgebrachte album Lost Channels uit 2009. Dit live album bewijst dat ze een goede live reputatie hebben opgebouwd en Tony Dekkers zorgt met zijn kalme stem dat je blijft luisteren en niet stiekem verder gaat naar een ander nummer.

Het is een gevoelig album met onderwerpen als de toekomst, het verleden, de liefde en dromen. De prachtige poëzie en de goedklinkende samenzang maken het geheel spannender. Het feit dat deze muziek live is opgenomen resulteert in een stevig en warm geluid. De muziek klinkt zeer direct en het lijkt of ze live in de huiskamer spelen. Het nummer 'Stealing Tomorrow' is het meest gevoelige nummer van de plaat en het ontroert. Het nummer gaat over iemand die geen relatie aandurft. Diegene bouwt een muur om zich heen, zodat niemand zijn leven kan binnendringen. Het nummer dat erna komt, 'Still' gaat over iemand die zich realiseert dat zijn leven nog niet is begonnen. Hij komt erachter dat er nog vele dingen zijn om naartoe te leven. Apart dat iedere regel van dit nummer begint met de woorden "I'm Still..." De band wil niet alleen mooie liedjes ten gehore brengen, maar dus ook een heuse boodschap meegeven aan de luisteraars.

Great Lake Swimmers is vorig jaar regelmatig van Canada naar Nederland gekomen om mooie shows te geven. Het wordt tijd dat ze het publiek dit jaar ook nog verblijden met een bezoekje aan Nederland. We laten ons graag betoveren.
Recensent:Francis Pronk Artiest:Great Lake Swimmers Label:Nettwerk Music Group
Wintersleep – New Inheritors

Wintersleep - New InheritorsDe Canadeze indie rockband Wintersleep staat al een aantal jaren met één...

La Caravane Passe - Ahora in da Futur

La Caravane Passe - Ahora in da Futur Een raar stel gozers, dat is wat La Caravane Passe is. Met hun debiele...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT