RECENSIE: I Am Oak - On Claws

I Am Oak - On claws
recensie cijfer 2010-06-11 Dat de Utrechtse muziekscene de laatste jaren volop in bloei is, is geen geheim meer. En nu onthult zich een nieuw talent uit de Domstad. Singer/spngwriter Thijs Kuijken kennen we beter onder de naam I Am Oak. Na twee eigen beheer uitgaven in 2008 brengt Kuijken nu zijn debuutalbum uit via Snowstar Records. On Claws is de titel van het album.

De twee eigen beheer opnames heeft I Am Oak geen windeieren gelegd. Zijn muziek werd niet alleen in Nederland opgepikt. Ook internationale pers en blogs waren positief over zijn muziek. En dat zal met zijn nieuwe album niet minder zijn. Indie folkmuziek is populairder dan ooit en I Am Oak past prima in dit genre. Kleine, intieme en, over het algemeen, korte nummers tot leven gebracht door de soms wat stroeve maar rake stem van Kuijken. En dat de stem je raakt komt voornamelijk door de treurnis die klinkt als hij zingt. Het is niet altijd even zuiver maar dat voegt in dit geval meer aan de muziek toe dan dat het de muziek aantast.

Ook de meerstemmigheid geeft veel sfeer aan de muziek. Nummers als ‘On Talons’ ‘Hearts’ en ‘Don’t I Know Enough’ worden prachtig opgevuld door samenzang. Vooral laatstgenoemde is een van de juweeltjes op dit album. Hoewel het misschien niet het meest radiovriendelijke nummer is zou het zeker op de playlist van verschillende zenders moeten komen te staan.

I Am Oak heeft een prima debuutalbum afgeleverd. Wie een banjo voorheen altijd met Country & Western muziek associeerde moet zeker naar dit album luisteren. On Claws is gegarandeerd luisterplezier.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:I Am Oak Label:SnowStar Records
Disco Ensemble – The Island of Disco Ensemble

Disco Ensemble - The Island of Disco Ensemble The Island of Disco Ensemble is alweer het vierde album van de Finse band...

Bettye LaVette – Interpretations: The British Rock Songbook

Bettye Lavette - Interpretations: The British Rock Songbook De in 1946 geboren soulzangeres Bettye LaVette begint al op haar zestiende...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT