RECENSIE: Frames - Mosaik

Frames - Mosaik
recensie cijfer 2010-06-08 Wanneer we het hier hebben over Frames, dan hebben we het over het viertal uit het Duitse Hannover en niet over het vijftal uit Dublin. Deze twee bands delen namelijk wel dezelfde naam, alleen hebben onze oosterburen er geen lidwoord voor staan. Dit is dus gewoon ‘Frames’.

Het Duitse Frames bestaat pas sinds 2007 en Mosaik is hun eerste wapenfeit. Het is een album waar de heren zeer trots op mogen zijn. Wat meteen opvalt is dat Mosaik een compleet instrumentaal album is. Daar waar de zang meestal vrij centraal staat in een band en tevens vaak onmisbaar is, is het binnen deze band geen gemis.

Mooi aan Frames is ook, dat ze heel lastig in een hokje te stoppen zijn. Ze zijn enigszins progressief (nou heb je dat al snel met instrumentale bands natuurlijk), maar het is soms ook bijna klassiek. De gitaar gaat echter maar heel sporadisch los, maar de piano heeft toch wel de overhand in veel nummers. Een ding is in ieder geval zeker: aan sfeer geen gebrek op Mosaik.

Frames zal geen muziek maken voor de massamens en zullen niet dienen als publiekstrekker op grote festivals. Het zal waarschijnlijk ook geen album zijn dat je opzet op een feestje, of een album ten behoeve van het zogenaamde easy listening. Wel zal Frames het erg goed doen in kleine, intieme zaaltjes waar menig muziekliefhebber met volle aandacht zal staan kijken. Het album zou het erg goed doen na een lange werkdag en je wil even van mooie muziek genieten. Want mooie muziek, dat maakt Frames zeker!
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Frames Label:SPV
Hawksley Workman – Meat/Milk

Hawksley Workman - Meat/MilkJe komt het niet vaak meer tegen heden ten dage: een album met maar liefst...

Rita redshoes – Golden era

Rita Redshoes - Golden Era De Portugese zangeres Rita Redshoes doet het in haar thuisland al heel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT