From First To Last

Amerika

From First To Last (FFTL) is een emocore/screamoband uit Los Angeles.

Oorspronkelijk heette de band First Too Last. De band werd in 2002 opgericht door gitaristen Travis Richter en Matt Good. De rest van de bezetting veranderde voortdurend, maar in 2003 kwam er wel een eerste EP uit, gevolgd door een platencontract bij Epitaph Records.

Tijdens de opnamen van het debuutalbum kwam de 15-jarige Sonny Moore als zanger bij de band. Moore werd gevonden via de website MySpace. De andere bandleden tijdens de opnamen waren drummer Derek Bloom en bassist Jon Weisberg. Het album Dear Diary, My Teen Angst Has a Body Count' kwam in 2004 uit.

Na een tournee begon de band aan een tweede album. Weisberg had de groep inmiddels verlaten, en werd tijdelijk vervangen door voormalig Limp Bizkit-gitarist Wes Borland, een vriend van Ross Robinson, de producer van het album. Het album, Heroine, kwam in maart 2006 uit. Een maand later tekende de band een nieuw contract bij Capitol Records.

In 2007 stapte Sonny Moore uit de band om een solocarrière te beginnen. Matt Good heeft zijn zangpartijen overgenomen. In 2008 krijgen ze tevens de eer om het Pinkpop festival te openen.

OUDE OPTREDENS VAN From First To Last

  • 06 - 08   jun
  • 02 jun `08
  • 30 - 01   mei
  • 08 jun `06
  • 12 apr `05

KOMENDE OPTREDENS VAN From First To Last

Wij hebben geen informatie over komende shows van From First To Last. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN From First To Last

From First To Last NIEUWS

CD-RECENSIES

From First To Last Throne to the Wolves cover

From First To Last - Throne to the Wolves

From First To Last verdween voor menig scenekid van de rader na het vorige album. De band werd namelijk te poppy na het aantrekken van de nieuwe...

From First To Last From First to Last cover

From First To Last - From First to Last

Wanneer je me een jaar geleden had verteld dat From First To Last (FFTL) op Pinkpop zou staan, had ik je nooit geloofd. Het blijkt dat de groep...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: