RECENSIE: Various - Far Out Jazz & Afro Funk

Varous Artists – Far out Jazz & Afro Funk
recensie cijfer 2010-04-04 Op Far out Jazz & Afro Funk presenteert Far Out Recordings het beste uit twee werelden. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om Afrikaanse funk en Braziliaanse jazz. Voor de mensen die zich afvragen waarom deze twee stijlen samengevoegd zijn biedt het persbericht uitkomst. Naar de mening van Far Out grijpt de Braziliaanse Jazz terug op de oude Afrikaanse ritmes en vanuit dat oogpunt zijn beide stijlen zeer goed te combineren. Aan de andere kant zijn alle denkbare stijlen in de verte wel met elkaar te combineren en de twee werelden op de plaat doen hem in het algemeen ook geen goed.

Het eerste nummer ‘Jazz Carnival’ van de legendarische formatie Azymuth is dan ook een weinig verrassend Braziliaans Jazz ritme. Zodra de meer Afrikaanse stijlen echter aan bod komen begint Jazz & Afro Funk pas echt goed te stomen. ‘Poweride’ van Marcos Valle en ‘Keyzer’ van Grupo Batuque zijn met hun Afrikaanse ritmes onbetwistbare hoogtepunten. Helaas komen er na dit bruisende middenpunt weer wat meer Jazzy nummers aan beurt die de zwoele Afrikaanse sferen om zeep helpen.

Far Out mag dan een logisch te volgen beredenering hebben voor het feit dat ze twee verschillende stijlen op een verzamelplaat plaatsen, goed voor het algemene gevoel op de plaat is het zeer zeker niet. Een cd waar je van het ene op het andere moment vanuit een swingende afrobeat in een pingelend Jazz nummer gegooid wordt is simpelweg niet aangenaam om in zijn geheel te beluisteren. Dit maakt ook dat Far out Jazz & Afro Funk ondanks de paar lekkere tracks die erop staan de moeite van het aanschaffen niet waard is.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Various Label:Farout Recordings
Various Artists – Garrincha – Estrela solitaria

Various - Garrincha - Estrela SolitariaMet nog minder dan drie maanden te gaan voor de aanvang van het WK voetbal in...

(hed)PE – new world orphan

(HED) Planet Earth - New World Orphans Higher Thought Planet Earth , oftewel (hed)PE , werd in 1994 opgericht door...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT