RECENSIE: Sabrina Malheiros - Dreaming

Sabrina Malheiros – Dreaming
recensie cijfer 2011-10-05 De muziekstijl bossa nova heeft, buiten haar eigen Braziliaanse vasteland, altijd moeilijkheden gehad om een jong publiek aan te spreken. De muziekstijl bevat weinig tempo en de moeilijke ritmes zijn lastig te bevatten voor westers publiek. De nog jonge zangeres Sabrina Malheiros probeert daar verandering in te brengen. De Braziliaanse zangeres mixt de oubollige bossa nova ritmes met elektronische invloeden. Met een oorspronkelijke ambitie in de elektronische muziekscène en als familielid van de legendarische Sergio Mendes zou ze hier gemakkelijk in moeten kunnen slagen. Daarnaast is de zangeres momenteel ook nog woonachting in London, een stad die aan de wieg staat van de mix tussen dubstep, drum and bass en soulmuziek. Desondanks lukt het haar niet om alle aanwezige ingrediënten goed samen te laten komen.

Met het tweede nummer ‘Lirio De Venus’ wordt namelijk al snel de toon gezet. Over een langzaam gitaarmelodietje, ondersteund door wat zweverige bliepjes, zingt Sabrina in traag tempo de Portugese klanken. Naarmate zij wat meer kracht in haar stem begint te leggen, nemen ook de ondefinieerbare bliepjes een grotere rol in. Helaas zorgt het er alleen maar voor dat de Bossa Nova nog ongrijpbaarder wordt.

Op het eerste gezicht lijkt tijdens ‘Bobeira’ een meer up-tempo ritme de muziek goed te doen. Helaas wordt ook dit nummer na verloop van tijd saai door de relaxte zangstijl. Daarnaast zijn het hier wederom de elektronische invloeden die moeilijk te rijmen vallen met de oorspronkelijke Braziliaanse muziek.

Op papier klinkt het leuk om oude soulstijlen met elektronische muziek samen te laten vloeien. Dat het niet onmogelijk is, bewezen reeds artiesten als Jamie Woon en James Blake. Helaas slaat Sabrina Malheiros wel de plank mis. De bossa nova hinkt normaal gesproken al tegen het zeikerige aan en Sabrina toont aan dat de toevoeging van elektronische bliepjes geen positief effect hierop heeft. Dat Sabrina wel weet hoe ze sterke, meer pure bossa nova muziek moet maken heeft ze reeds bewezen op haar eerdere albums. Kwestie van Dreaming snel vergeten en op naar een volgend project!
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Sabrina Malheiros Label:Farout Recordings
Josh Rouse And The Long Vacations - Josh Rouse and The Long Vacations

Josh Rouse - Josh Rouse and the Long Vacations Josh Rouse is geboren in Nebraska, Amerika en inmiddels enkele jaren...

Iarla O Lionaird – Foxlight

Iarla Ó Lionáird - Foxlight De Ierse artiest Iarla O Lionaird is een van de meest begaafde vertolkers...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT