RECENSIE: Sir Ian - Apathology

Sir Ian – Apathology
recensie cijfer 2010-03-02 Bart Hoevenaars, die u kunt kennen van het Rotterdamse Mono en Fuck The Writer, opereert sinds een tijdje onder de naam Sir Ian. Met Apathology levert hij nu zijn debuutalbum onder dat pseudoniem af. En hoewel de start nogal vals is en de eerste helft überhaupt iets te veel ruimte voor twijfel en afhaken laat, zijn we aan het einde van de rit, dankzij enkele uitstekende momenten, toch aardig mee.

Vooral met de meer ingetogen tracks ‘Is This All We Know’ en ‘Today I’m A Drunk’ maakt Hoevenaars erg veel indruk. Het wat pittigere Buffalo Tom meets Bettie Serveert-achtige ‘You Do It To Yourself’ tapt dan misschien uit een compleet ander vaatje, overtuigen doet het evenzeer.

Zoals reeds aangegeven, het grootste struikelblok van Apathology is de toch wat grillige eerste helft van de plaat: Opener ‘Make Some Room’ overtuigt vocaal niet helemaal en het met Editors-echo’s doorspekte ‘Life Of Promise’ is ook wat ontnuchterend na het bezwerende, al eerder genoemde, ‘Is This All We Know’. ‘Going Home’, een vrolijk ronddartelend country/Americana deuntje en het dromerige ‘Josephine’ zetten het treintje vervolgens weer op een wat lekkerder spoor.

Enfin, Apathology is al met al een zeer afwisselende maar toch ook iets te wisselvallige indiepop-plaat geworden. Misschien dat Hoevenaars het de volgende keer toch wat minder in de breedte moet zoeken.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:Sir Ian Label:Dying Giraffe Recordings
Timo Lassy – Round Two

Timo Lassy - Round TwoHelsinki heeft altijd al een levende jazzscene gehad. Een van de bekendere...

Perfect - French Connection

Perfect - French Connection Perfect is de artiestennaam van de Jamaicaanse reggaezanger Greg Rose. Twee...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT