RECENSIE: Delorentos - You Can Make Sound

‘You Can Make Sound’ – Delorentos
recensie cijfer 2010-02-21 Even leek de Ierse band Delorentos te bezwijken onder de druk die het tweede album doorgaans met zich meebrengt, temeer hun debuut CD In Love With Detail uit 2007 hen direct in de top tien deed belanden. Het bericht dat Delorentos er mee ging stoppen was zelfs al wereldkundig gemaakt. Gelukkig voor een hoop Ierse fans werd dit bericht weer net zo hard ingetrokken. Sterker nog, diezelfde fans kunnen zich verheugen op You Can Make Sound, de nu al veel besproken opvolger.

Gezien de voorgeschiedenis verwacht je misschien een album dat bol staat van de frustraties, maar dat absoluut niet het geval. Vanaf de eerste noten klinkt de band namelijk vertrouwd, zonder dat het nummer in kwestie, ‘Sanctuary’, daardoor aan kracht inboet. Nee, het klinkt meeslepend maar toch ook zeker fris, iets dat de band een ’pin-point melody’ noemt. Maar dat geldt vanzelfsprekend niet voor alle elf nummers. Zo zijn ‘You Say You’ll Never Love Her’ en ‘Let The Lights Go Out’ wat minder pakkend, maar daar staat tegenover dat ze welhaast hartverscheurend mooi zijn. Wat volgt is van hetzelfde hoge niveau dat de Delorentos vanaf de eerste noot te pakken had. Het is enkel door dat hoge niveau dat het laatste nummer, ‘I Remember’, vanwege de sobere aanpak een beetje uit de toon valt.

Na het beluisteren van You Can Make Sound dringen een aantal vergelijkingen zich op. Zo klinkt de band een beetje als het serieuze broertje van de Kaiser Chiefs, die doorgaans graag naar Arcade Fire en The Bravery luistert. Het is zoals zo vaak bij Ierse bands; ze willen misschien wel een feestje vieren, maar ze kunnen het niet. Het resultaat is er echter niet minder fraai om. Muziek liefhebbers mogen zich in hun handen wrijven dat Delorentos nog bij elkaar zijn.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Delorentos Label:Rough Trade Records
The Features - Some Kind of Salvation

The Features - Some Kind of SalvationNashville heeft meer muziek te bieden dan de gebroeders van Kings of Leon....

Sivert Höyem - Moon Landing

Sivert Høyem - Moon Landing Sivert Hoyem was de zanger van de band Noorse band Madrugada. Sommigen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT