RECENSIE: Channah - No Way Back

Channah – No Way Back
recensie cijfer 2009-12-14 Vanaf de hoes kijkt Channah van ‘t Riet je als luisteraar uitnodigend aan, terwijl wat vinyl voor haar uitgespreid ligt over de vloer. Duidelijk herkenbaar in beeld ligt daar Dark Side Of The Moon van Pink Floyd. Betekent dit dat we de liedjes op deze E.P. van Channah in die hoek moeten zoeken? Nee, totaal niet. Waarschijnlijk dient het om aan te geven dat Channah’s invloeden naar de platenkast van haar ouders te herleiden zijn.

Volgens de biografie klopt dat deels ook. Channah is opgegroeid tussen het werk van o.a. Leonard Cohen, Bob Dylan en Neil Young. Echte songschrijvers dus, en dat is terug te horen op deze verzorgd klinkende E.P. Opener en titelsong ‘No Way Back’ heeft ze deels geschreven met Anouk, van wie ze les had op het conservatorium van Amsterdam. Het is een sterke compositie, dat begint als iets dat van Anouk had kunnen zijn maar zich later meer ontpopt als iets dat tussen Stevie Ann en Ilse de Lange in hangt. Wat direct opvalt is het eigen stemgeluid van Channah. Een eigen stemgeluid is natuurlijk iets waar vele zangers en zangeressen alleen maar van kunnen dromen. Dat heeft ze dus alvast mee. Maar zeker in de hogere regionen is het wel een stem waar je als luisteraar van moet houden. In combinatie met de catchy melodie van ‘No Way Back’ stoor je je als luisteraar daar niet aan. Maar in het topzware ‘Home’ zal niet iedereen even gecharmeerd zijn van haar stem. Hier neigt haar stem richting de dramatiek van een Within Temptation over te slaan.

In het vrolijke, met xylofoon opgesierde, ’10.000 Lovers’ herpakt Channah zich gelukkig. Waarna het lekker uptempo ‘Bye And Bye’ en de sterke ballad ‘Queen Of Pain’ de E.P. completeren.

No Way Back laat zich beluisteren als een zeer verzorgd klinkende E.P. van een zangeres waar we best nog wel eens meer van zouden kunnen gaan horen. Wel lijkt Channah nog een beetje zoekende naar een eigen geluid. En dan heb ik het niet over haar stemgeluid.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Channah Label:Eigen Beheer
Boris – Live My Life (Live)

Boris - Live my Life LivePersoonlijk. Dat is het sleutelwoord van het nieuwe album van Boris . Waar...

Swallow The Sun – New Moon

Swallow the Sun - New Moon Swallow The Sun is een doom/death formatie die ondanks het regelmatig...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT