RECENSIE: Alex Gopher - My New Remixes

Alex Gopher – My New Remixes
recensie cijfer 2009-12-25 Aan duidelijkheid laat de albumtitel My New Remixes weinig te wensen over, dit zijn de nieuwe remixes van de Franse producer en DJ Alex Gopher. Al zo’n vijftien jaar timmert de Franse DJ nu aan de weg, en niet geheel onverdienstelijk. Zo werkte hij ondermeer samen met Jamiroqauai, Vanessa Paradis, Mr Oizo, Bob Sinclair en Bootsy Collings. Ook op zijn nieuwe dubbelaar komen weer een aantal gerenommeerde namen voorbij.

Zo trapt de cd af met de Gopher remix van het Ladyhawk nummer ‘Paris is Burning’, een nummer waarin je direct de verschillende Franse invloeden van de al even genoemde Mr Oizo terughoort, maar ook die van Air. Geheel eigen werk is nagenoeg afwezig. Alleen ‘Brain Leech’ is van origine afkomstig uit de koker van Gopher. Andere bekende namen die voorbij komen op cd 1 zijn Kid Sister en Benny Bennasi. Van die laatste haalt Gopher diens bewerking van David Bowie’s ‘DJ’ voor de verschillende bewerkingsmodules. Het resultaat is echter niet overdreven opzienbarend. Voor de rest geldt echter dat het stuk voor stuk heerlijk dansbare nummers zijn, voorzien van genoeg pit en afwisseling voor iedereen.

Op cd 2 hetzelfde laken en pak, hoewel er nog rustig begonnen wordt met ‘Ash Sync’, een samenwerkingsproject tussen Air, Gopher en Etienne de Crécy. Maar al snel is het gedaan met de rust en klinken de dreigende bassen van ‘The Best Revenge’ van Fisherspooner. Het meest opvallende nummer is echter zonder twijfel de bewerking van ‘Aerodynamik’ van het legendarische Kraftwerk. Eerlijkheid gebied te zeggen dat naast Gopher ook Etienne de Crécy aan de knoppen draaide. De afsluiter is een Frans onderonsje in de vorm van ‘Ca Vient de la Rue’ van IAM. En daarmee komt een eind aan een prima dubbel-cd die heerlijk dansbaar is, zonder oppervlakkig te worden.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Alex Gopher Label:Different Records / Pias
Every Time I Die – New Junk Aesthetic

Every Time I Die - New Junk Aesthetic Every Time I Die timmert al meer dan tien jaar aan de weg met een...

Foo Fighters - Greatest Hits

Foo Fighters - Greatest Hits Voor veel bands is het uitgeven van een Greatest Hits de definitieve...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT