RECENSIE: Hush Puppies - The Bipolar Drift

HushPuppies – The Bipolar Drift
recensie cijfer 2011-11-12 Muziek uit Frankrijk die tot ons land doordringt beperkt zich meestal tot elektronische duo’s als Air, Daft Punk en Justice. Rock uit Frankrijk horen we niet zo vaak, met uitzondering van Phoenix natuurlijk. Er zijn uiteraard meer rockbands in het land van Sarkozy en één daarvan is HushPuppies. Deze band debuteerde in 2004 met een titelloze EP en een jaar later volgde het eerste album The Trap. Na Silence Is Golden uit 2007 volgde vorig jaar The Bipolar Drift. Dit laatste album is nu ook eindelijk ook in ons land verschenen.

HushPuppies haalt op The Bipolar Drift de inspiratie uit verschillende hoeken, maar heeft vooral goed geluisterd naar muziek uit de jaren ’80. Tracks als ‘Zero One’, ‘Poison Apple’, ‘Frozen Battle’ en afsluiter ‘Twin Sister’ hebben een duidelijke link met dit decennium.

Daarnaast zijn er dus ook andere invloeden hoorbaar. Zo opent het album met het gedreven, instrumentale ‘Open Season’. Deze track doet door het strakke ritme en de noise daar overheen wel wat aan een rockversie van Holy Fuck denken. Na een minuut of vier verandert ‘Open Season’ helaas in een slappig popnummer, maar het eerste deel is echt heel leuk. Het nummer ‘Okinawa’ lijkt duidelijk geïnspireerd door het recentere werk van dEUS en het baslijntje in ‘A Dog Day’ lijkt geleend van Joy Division.

Het beste nummer op The Bipolar Drift is ‘Every Night I Fight Some Giant’. In deze song combineert HushPuppies het geluid van Air met dromerige, psychedelische pop uit de sixties. Het resultaat is werkelijk wonderschoon. Aan het eind volgt nog een onverwacht scherp stukje gitaar.

De muziek van HushPuppies is zeker niet slecht, maar de invloeden liggen er soms wel wat dik bovenop. Verder is de productie van The Bipolar Drift nogal glad, vrijwel alle scherpe randjes zijn van het geluid afgeschuurd. Hierdoor weet deze derde langspeler van HushPuppies niet helemaal te overtuigen.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Hush Puppies Label:Different Records / Pias
Cradle Of Filth – Evermore Darkly

Cradle Of Filth - Evermore DarklyHet blackmetal instituut Cradle Of Filth bestaat alweer twintig jaar en...

King Crimson – Starless And Bible Black

King Crimson - Discipline / Starless and Bible Black De aartsvaders van de progrock King Crimson roeren zich momenteel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT