RECENSIE: Noblesse - We Are Not a Demo

Noblesse – We Are Not A Demo
recensie cijfer 2010-01-21 Noblesse maakt het met deze uitgave heel duidelijk, dit is geen demo! Kleine lettertjes op de achterkant van het hoesje vertellen ons namelijk dat deze vier tracks een preview zijn op het tweede album van deze Haagse band, We Are Not Humanity dat later nog uit gaat komen.

Dat tweede album draagt overigens een flinke internationale lading. Zo werden de tracks opgenomen in Den Haag en Tel Aviv, gemixt in Berlijn en gemasterd in New York. Bij het masteren kregen ze hulp van Gordon Raphael, die eerder al werkte met onder andere The Strokes en Skin.

Maar voor nu moeten we het nog even doen met de vier songs op deze mini-EP. Noblesse klinkt als een mengelmoes van Placebo, Skip the Rush en een vleugje U2. Opvallend is dat geen een van deze bands genoemd worden als invloeden op de MySpace van Noblesse. Hier vinden we onder andere namen als Rage Against The Machine, Nirvana, Beck, Johnny Cash en Velvet Underground. Deze zijn niet echt terug te horen, of het album moet een heel ander geluid krijgen dan deze mini-EP. Wat wel heel licht terug te horen is, na het lezen van de invloeden is Muse, maar dan wel het latere werk met de stem van Brian Molko (Placebo).

Noblesse weet binnen deze vier nummers wel heel erg te variëren. Zo krijgen we met ‘You Look Good’ een opgewerkt nummer inclusief een vrolijk panfluit riffje, maar zet het vervolgens met het hierop volgende ‘Detrimental’ een depressief geluid neer.

We Are Not A Demo weet in deze vier tracks niet te overtuigen. De band klinkt ingehouden en komt niet echt lekker uit de verf. Ook het artwork dat deze mini-EP siert is niet meer van deze tijd. Hier kan best nog wat aandacht aan besteed worden.

Toch geïnteresseerd? Deze hele mini-EP is te beluisteren op de MySpace van Noblesse.


Eerdere recensies van Noblesse:
- 06-12-2006: Sound the Alarm.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Noblesse Label:Eigen Beheer
Friska Viljor – For New Beginnings

Friska Viljor - For New Beginnings Friska Viljor begon ooit als remedie tegen liefdesverdriet. Daniel...

The Dynamites ft. Charles Walker – Burn it down

The Dynamites ft. Charles Walker - Burn it Down Het lijkt de laatste tijd maar een favoriete bezigheid van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT