RECENSIE: Halte 5 - Dag als Vandaag

Halte 5 – Dag Als Vandaag
recensie cijfer 2009-12-28 Halte 5 wordt begin 2004 opgericht in Breda. Ron de Ruiter, Freek Imbens, Ferry Nortier, Berrie Koot en Andre Kuijpers besluiten hun krachten te bundelen. Twee jaar later komt de groep met hun eerste EP, of album zoals ze het zelf noemen, Kleurenblind. En na drie jaar is de volgende EP klaar. Dag Als Vandaag moet de volgende stap in de carrière van Halte 5 betekenen.

Halte 5 maakt pop met een rock randje. Gelukkig is er veel aandacht aan de teksten besteed. Weinig clichés en originele woord keuzes. Maar hoe klinkt de band verder? Dat is eigenlijk makkelijk te omschrijven. Titeltrack ‘Dag Als Vandaag’ laat de gedachten gelijk naar Blof afdwalen. ‘Broodkruimels’ ligt weer meer in de lijn met de muziek van De Dijk. Net zoals de overige drie nummers. Doe je ogen dicht en je ziet Huub Van Der Lubbe in zijn typische stijl staan te bewegen op het podium. Zelfs de stem van Ron de Ruiter komt af en toe akelig dicht in de buurt van die van Van Der Lubbe.

Deze Brabantse groep heeft een aardige EP afgeleverd, maar het zou fijn zijn als de band toch een meer eigen geluid kan creëren. Want hoewel ze in hun biografie schrijven dat de muziek van de band een uitdaging is voor grote radiostations vraag ik me af waar die uitdaging dan inzit. Dit betekent niet dat Dag Als Vandaag geen sterke nummers bevatten. In tegendeel zelfs. Maar door de muziek een eigen smoel te geven wordt het allemaal net even iets beter. Maar een compliment voor de teksten is zeker op zijn plaats.


Eerdere recensies van Halte 5:
- 06-04-2006: Kleurenblind.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Halte 5 Label:Eigen Beheer
As Enemies Arise - Show me that smile

As Enemies Arise - Show me that SmileSinds januari 2008 maakt het Nijmeegse As Enemies Arise de regio onveilig....

Various Artistsv -Retro Retry 2: Another Another Green World

Various - Retro Retry 2: Another Another Green World Als er een cover cd op de mat valt, dan is er altijd eerst de neiging het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT