RECENSIE: Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
recensie cijfer 2009-11-03 Ruim vier jaar moest de wereld wachten op een nieuwe cd van de grootste zelfbenoemde tanzmetallband ter wereld. Grote successen haalde Rammstein met Herzeleid en Sehnsucht, maar onze Oosterburen wisten minder te overtuigen met hun laatste album Rosenrot. De jarenlange overnachting in een kuuroord heeft de mannen echter goed gedaan en na een aantal luisterbeurten kan gelukkig geconcludeerd worden dat Liebe Ist Für Alle Da een heerlijke plaat is. Rammstein is weer helemaal terug.

Rammstein lijkt zo’n type band die na haar debuut het niveau steeds net wat naar beneden bijstelt voor een nieuwe plaat. Een aantal jaar op rij is er zo in rap tempo vier albums geproduceerd door de heren. Gelukkig hebben de heren in de vier jaren na de release van Rosenrot genoeg tijd tot nadenken gehad. Zo zijn de heren er goddank achter gekomen dat ze geen andere weg in hoeven te slaan om het succes van hun eerste albums te evenaren. Met Liebe Ist Für Alle Da doen de mannen boven alles vooral gewoon waar ze goed in zijn. Grootse, haast bombastisch, maar vooral keiharde nummers.

Lindemann’s is, zoals we van hem gewend zijn, prima bij stem. Zonder uitzondering. Van krakers van het kaliber ‘Ich Will’ en ‘Du Hast’ tot zoete ballades waarbij je de tere zieltjes van de Duitse rockers bijna hoort breken. Binnen de eerste categorie vallen nummers als ‘Rammlied’, ‘B********’ en ‘Waidmanns Heil’, het allerhardste nummer van de plaat met teksten als "Auf dem Lande auf dem Meer lauert das Verderben / Die Kreatur muss sterben". Maar Rammstein was blijkbaar niet alleen maar boos, want ‘Fruhling in Paris’, deels Franstalig, en Roter Sand hebben het album gehaald. En gelukkig maar, want zeker ‘Fruhling in Paris’ is een pareltje van formaat.

Met Liebe Ist Für Alle Da brengt Rammstein geen vernieuwend album uit. Gelukkig zijn onze favoriete Duitse rockers ons dit ook niet schuldig als enige echte Tanzmetall-koning. Liebe Ist Für Alle Da is een heerlijk harde en gevarieerde plaat, maar bovenal weer eens Rammstein op haar best. Een nieuwe pareltje - misschien zelfs wel klassiekertje - om aan de Rammstein-discografie bij te schrijven. Oh en tja, Rammstein zou haarzelf verloochenen als ze niet net wat meer zou schockeren dan de rest. Vandaar de video bij ‘Pussy’. Oordeel zelf.


Eerdere recensies van Rammstein:
- 25-01-2007: Völkerball.
Recensent:Raoul Markaban Artiest:Rammstein Label:Universal
The Heavy - The House That Dirt Built

The Heavy - The House That Dirt BuiltDe Engelse indieband The Heavy brengt een soulvolle combinatie van ruige...

Eyedea & Abilities – By The Throat

Eyedea & Abilities - The Throat MC Eyedea en DJ Abilities uit Minnesota vormen samen het duo Eyedea &...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT