RECENSIE: Barbie Bangkok - People and Geometry

Barbie Bangkok – People and Geometry
recensie cijfer 2009-12-03 Barbie Bangkok, het is een iets wat ongebruikelijke naam voor een band. Je zou het al snel koppelen aan een stel inspiratieloze tieners, maar achter Barbie Bangkok schuilen twee zuiderburen die luisteren naar de naam Tom en Larry en die zo te zien de 30 gepasseerd zijn of dit binnen een paar jaar nog gaan doen.

In de traditie van de bandnaam is ook de plaathoes (een poserende bandfoto met paard) en de muziekstijl niet geheel gebruikelijk. Het algemene geluid van dit Belgische duo doet me ook wat denken aan de groep Hawksley Workman. Een groep die net als Barbie Bangkok een eigen geluid hebben maar toch vergelijkbaar is met deze.

Een nadeel voor dit soort bandjes blijft wel dat door zij door het aparte muziekgenre vaak de grote mensenmassa’s mislopen. Het is nou eenmaal geen muziek voor de radio of op MTV/TMF (tot in hoe verre er natuurlijk nog sprake is van muziek op MTV), wel is de muziek van Barbie Bangkok muziek om blij van te worden, zeker met het gure weer dat momenteel de buitenlucht in handen heeft. Al is dit wel een typische ‘groeiplaat’. Je hebt er namelijk even voor nodig om de muziek te kunnen waarderen.

Opvallend is ook dat er sprake is van een bepaalde progressie op People and Geometry. De beste drie nummers ‘Hot and Trendy’, ‘All Tangled Up’ en het nummer dat de naam van de twee bandleden (die live overigens gewoon het podium delen met een band) draagt ‘Tom and Larry’ staan namelijk niet voorop op de plaat, maar helemaal als laatste twee. Songs als ‘New Dehli’ en ‘All Over Again’ die in het begin van het album staan doen het overigens ook goed, maar verbleken toch bij de nummers verderop op de plaat.

People and Geometry is al met al een aardig album. Het zal niet de werelddoorbraak betekenen voor Barbie Bangkok, maar het is iets wat zeker potentie biedt.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Barbie Bangkok Label:Kinky Star Records
Expatriate – In The Midst Of This

Expatriate - In the Midst of ThisVan oorsprong Australisch maar tegenwoordig woonachtig in Berlijn:...

Sioen – Calling Up Soweto

Sioen - Calling Up Soweto Sioen is een Belgische singer/songwriter, die tot op heden drie albums...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT