RECENSIE: Collect Call from Mars - Are You Expecting a Call

Collect Call From Mars - Demo
recensie cijfer 2009-08-03 Collect Call From Mars. Leuke bandnaam! De band uit Amsterdam is begin 2007 opgericht, en brengt nu, een kleine twee jaar later, haar eerste demo uit met daarop drie liedjes.

‘Rockadelic powerpop’ is het zelfbenoemde genre waarbinnen de band zich beweegt. Een beschrijving, waar je nog veel kanten mee op kunt. Wat dat betreft heeft de band wel een juiste beschrijving gekozen, want Collect Call From Mars lijkt nog een beetje zoekende naar een echt eigen stijl. Opener ‘Going Out For Dancin’ zit bijvoorbeeld meer in een licht funky pop hoek. Prima liedje, met leuke overgangen. Wat wel opvalt, is dat de productie niet zo ‘in your face’ is als de band eigenlijk zou moeten willen. Ik vermoed namelijk dat dit liedje live veel meer ballen heeft dan nu op de demo. Maar zeker wanneer zangeres Jennifer Struikenkamp haar strot wat meer opentrekt in het tweede deel van het liedje komt het liedje alsnog écht tot leven.

‘Love That Night’ begint ook met een funky basis, maar zodra het refrein wordt ingezet komen de rock trekjes naar boven. Ook hier komt door de productie het liedje net niet optimaal uit de verf. Die doorlopende bassdrum op het eind zou bijvoorbeeld veel meer moeten knallen. En de gitaarpartijen mogen hier ook zeker in de refreinen veel meer aanwezig zijn. Maar dat is een kwestie van productietechnische finetuning. ‘Love That Night’ is absoluut een fijn voorbeeld van hun ‘rockadelic powerpop’.

Als afsluiter is er dan nog ‘Lucid’. Dit is duidelijk het stevigste en naar mijn mening ook sterkste liedje van de demo. De lekker vette ritmesectie en puike gitaarpartijen leggen een basis neer waarbinnen Jennifer’s zang optimaal tot haar recht komt. Het abrupte einde zorgt ervoor dat je baalt dat de demo is afgelopen.

Collect Call From Mars levert met deze eerste demo kortom een prima visitekaartje af. De band zal alleen nog iets moeten schaven aan de sound, en iets duidelijker moeten bepalen wat zij wil. Het een hoeft het ander natuurlijk niet uit te sluiten, maar zo op het eerste gehoor lijkt de stevigere kant de band toch het beste te liggen.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Collect Call from Mars Label:Eigen Beheer
Normaal – De Blues eLPee

Normaal - Blues ElpeeSlecht nieuws voor de fans van høken, bier gooien en ander Normaal...

James Poyser presents The Rebel Yell ‘Love & War’

James Poyser - Presents: The Rebel Yell Love & War James Poyser is met name bekend als producer. Hij heeft echter meer in zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT