RECENSIE: Normaal - Blues Elpee

Normaal – De Blues eLPee
recensie cijfer 2009-08-06 Slecht nieuws voor de fans van høken, bier gooien en ander Normaal gerelateerd gedrag. De laatste cd De Blues eLPee bevat in plaats van het gebruikelijke stamp en beukwerk, enkele traditionele blues gerelateerde nummers. Op 12 februari jongstleden liet Bennie Jolink tijdens het tv-programma Pauw en Witteman verrassend genoeg weten een album te gaan maken dat terugkeerde naar zijn roots. De daar gespeelde ‘Blues, blief moar weg bi-j mien’ beloofde in ieder geval al veel goeds. Door het gebruik van een ouderwetse 24 sporen bandrecorder komt de hele cd over als eentje die in de hoogtijdagen van de blues geproduceerd is.

De plaat die een combinatie is van nummers die tijdens de laatste theatertour gespeeld zijn, maakt vanaf het begin deze belofte al waar. Van een prachtig bluesnummer ‘Umdat d’r van die leu bunt’ , waar met name de saxofoon een grote rol speelt tot en met het wat simpelere maar wel lekker in het gehoor liggende ‘Fluitjen van een cent’. Stuk voor stuk zijn het, mede door de simpele teksten, aanstekelijke nummers die lekker in het gehoor liggen.
Als er dan toch een minpunt gevonden moet worden aan deze cd dan is het wel dat voor mensen met onvoldoende Achterhoek kennis, het onmogelijk is om er achter te komen waar de nummers over gaan. Zo loop je je gegarandeerd de hele week af te vragen waar het nummer ‘Zei de prøhs’ nou feitelijk over zal gaan.

Doordat ook deze cd geïnspireerd is door de theater optredens van de boeren hosband doet hij qua geluid sterk denken aan het eerdere theaterproject, Effen zitten . Waarbij De blues eLPee meer rond de blues gecreëerd is. Desondanks hoor je duidelijk dat alle veertien de nummers echte theater liedjes zijn. Normaal bewijst met De blues eLPee maar weer eens dat ze muzikaal nog lang niet uitgeput zijn. Mocht de dag komen, al bespottend gezongen in de ‘høken blues’, dat Bennie Jolink niet meer kan høken dan is deze Normaal variant zeker een goed alternatief.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Normaal Label:Eevo Lute
Common Dreads – Enter Shikari

Enter Shikari - Common DreadsIneens waren ze daar, de vier opgeschoten Engelsen van Enter Shikari die...

Collect Call From Mars - Demo

Collect Call from Mars - Are You Expecting a Call Collect Call From Mars . Leuke bandnaam! De band uit Amsterdam is begin 2007...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT