RECENSIE: Bad Religion - Process of Belief

2002-06-22 Yeah, Bad Religion rockt weer! Na de tegenvallende cd "New Amerika" komt de band op de proppen met "The Process of Belief". En gelukkig: de band heeft zich hervonden. Komt het doordat "Mr." Brett Gurewitz achter z'n bureau bij Epitaph vandaan is gekomen en alle andere bandleden een flinke schop onder hun kont heeft gegeven? Deels wel, maar zelf geven ze ook de producer van 'New Amerika' (Todd Rundgren) de schuld van hun wanprestatie.

The Process of Belief is alweer het twaalfde album van Bad Religion. En gelukkig: de band is sinds 1980 niet wezenlijk veranderd. Scherpe
maatschappij-kritische teksten en melodische meezing punk zijn nog steeds de hoofdingrediënten. Als ze van dit recept afwijken (Sorrow, Epiphany) dan gaat het ook gelijk een beetje mis. Het wordt wat slapjes. Maar laten we naar de positieve dingen van deze cd kijken en dat zijn er veel. Op een of andere manier blijf je de cd aanzetten en van nummers als Supersonic, Can't stop it en Evangeline kan ik geen genoeg krijgen. Snel is goed en veel is lekker (om met Olivier B. Bommel te spreken). Het zijn de nummers die je verwacht als je een Bad Religion cd aanschaft. Wat wil je nog meer?
Recensent:Rob van der Zwaan Artiest:Bad Religion Label:Epitaph

Danko Jones - Born A LionHalverwege het optreden dat Danko Jones enige tijd terug in de Melkweg deed...

Down By Law - Punkrockdays: The Best Of DBL Eén van de grote namen in het punkwereldje is Dave Smalley. Mede...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT