RECENSIE: Daft Punk - Alive 2007

Daft Punk - Alive2007
recensie cijfer 2007-12-23 Het optreden van Daft Punk op Pukkelpop 2006 is een van de meestbesproken festival-optredens in de recente geschiedenis. Nog nooit deed een zo overweldigende productie een rock-festival aan. Het miste zijn effect niet. De schitterende visuele effecten, die naadloos aansloten bij de vele dance klassiekers van Daft Punk, zorgden voor een euforische sfeer.

Maarja, de visuele overstimulatie was er niet voor niks. Twee onherkenbare personen in robotpakken, die aan knopjes draaien, houden de aandacht niet al te lang vast. Geruchten dat niet Daft Punk, maar twee stand-ins in Hasselt hadden opgetreden en dat de hele show op tape stond, waren daardoor niet van de lucht.

Daft Punk zou Daft Punk niet zijn als ze deze controverse niet zouden gebruiken. Heel bijdehand noemen ze de registratie van hun concert in thuisstad Parijs, Alive. Ik ben niet van plan me te branden aan de vraag hoeveel er nou werkelijk live is aan een Daft Punk concert. Wel kan ik uit eerste hand vertellen dat het een enorme beleving is. En deze beleving is met Alive prima vastgelegd.

De live-registratie is opgedeeld in twaalf 'nummers', die elk weer uit twee of drie Daft Punk knallers bestaan. Bijna anderhalf uur lang, wordt je door Daft Punk op sleeptouw genomen door hun reportoire. Dit alles op zijn Daft Punks: Vernuftig aan elkaar gemixed, vol originele overgangen. Het publiek is al deze tijd zeer nadrukkelijk aanwezig. Luidkeels wordt er gejuicht bij het inzetten van bijna elk nieuw nummer.

Toch kent de set (en dus de cd) ook wat zwakkere momenten. Zo is de track 'Face To Face - Short Circuit' behoorlijk eentonig. Het publiek valt dan ook gelijk stil. Hetzelfde gebeurt aan het einde van de set met 'Superheroes - Human After All - Rock 'n Roll'. Gelukkig heeft Daft Punk dan altijd nog wel een superhit in de vorm van 'One More Time' of 'Around the World' achter de hand. Gegarandeerd succes, dat, en dat is prijzenswaardig, niet door eindeloze herhaling uitgemolken wordt. Bij de eerste tonen van zo'n nummer barst het publiek los. Als je er goede herinneringen aan hebt, dan staat het kippevel op je armen. Net als bij een echte live-show eigenlijk. Die naam Alive is dus toch nog niet zo slecht gekozen.
Recensent:Rob van der Zwaan Artiest:Daft Punk Label:Virgin Music
Anaal Nathrak – Hell Is Empty And All The Devils Are Here

Anaal Nathrakh - Hell is empty and all the devils are hereHet eerste deel van de bandnaam doet anders denken, maar de Britse...

Gorillaz – D-Sides

Gorillaz - D-Sides Damon Albarn en zijn Gorillaz zijn erg goed in het uitmelken van hun...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT