RECENSIE: King Sigh - Entering

King Sigh - Entering
recensie cijfer 2009-07-16 King Sigh is een Belgische band, gevormd in het wonderlijke Vlaams-Brabantse Scherpenheuvel. Nog voor het opnemen van de eerste plaat besloot de toenmalig drummer, Koen Muylaert, de groep te verlaten. De twee overgebleven resten van de kapotgeslagen band besloten echter om thuis toch het een en ander op te nemen. Peter Laermans en Zowie Vangeel schreven samen een achttal nummers, welke uiteindelijk geresulteerd hebben tot Entering, dit eerste in eigen beheer uitgebracht album. Uiteindelijk voegde voormalig drummer Koen zich weer bij de band, om het ditmaal met een gitaar te proberen. Een nieuwe drummer werd gevonden in Gaël Renier en met hun muziek wat de mannen zelf freakypsychorock noemen, zijn ze klaar om heel wat zaaltjes op zijn kop te zetten.

Freakypsychorock is misschien inderdaad wel een hele rake term om de muziek op Entering te omschrijven. Hoewel de nummers elk niet langer dan een minuutje of drie à vier duren, heb je het gevoel naar languitgesponnen nummers à la Sigúr Ròs. Dit is zeker het geval bij 'Under The Radar', het openingsnummer. 'Gloria' zet deze lijn nog enigszins voort, maar wordt toch een stuk steviger naar het einde toe. Dit concept wordt de rest van het plaatje eigenlijk wel vastgehouden: Een 'intro' van een minuut of twee waarna een vreselijk bombastische climax wordt bereikt, al valt een nummer als bijvoorbeeld 'Sand Monsters' toch redelijk buiten dit plaatje. Het is dat de zang ontbreekt, anders zouden sommige nummers zo de top 40 ingestemd kunnen worden. Nee, aan de songwriter-skills van Peter en Zowie heeft het niet gelegen.

Wat dit album dan toch nét niet weet te onderscheiden van andere releases onder het kopje psychorock is het gebrek aan emotie en een eigen gezicht. Zoiets als waar Sigur Rós zich door de ijzige klanken van Jonsí mee onderscheidt van 'de rest', zóiets mist King Sigh nou net. Maar misschien is dat ook te veel gevraagd. Eigenlijk doen ze op Entering niets fout, het had alleen allemaal net wat eh.. beter gekund. Hoe dan ook, op de volgende plaat kan het niet mis gaan.
Recensent:Raoul Markaban Artiest:King Sigh Label:Eigen Beheer
Burning Human – Resurrection Through Fire

Burning Human - Ressurection Through Fire Burning Human was de band van drummer Jason Bittner voordat hij bij Shadows...

Baz Corden - You Are Here

Baz Corden - You Are Here De akoestische gitaarliedjes van Zuid-Afrikaan Baz Corden doen het goed op...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT