RECENSIE: Exit On The Left - I Hope You're Writing this Down

Exit on the left – I hope you’re writing this down
recensie cijfer 2009-08-26 Exit On The Left is afkomstig uit België. De band begon in 2007 en bracht al snel de goed ontvangen Revenge Never Sleeps EP uit. Na twee jaar lang zoveel mogelijk shows spelen in heel Europa, is het nu tijd voor de debuut full length. I Hope You’re Writing This Down is een poppunk/emo plaat, met veel zoete teksten en zanglijnen. Op verscheidene tracks is echter nog wat terug te horen van de hardere genres die de band hebben geïnspireerd.

Zo opent de plaat met het stevige, melodieuze ‘We’re Back’. Zanger Jonas zingt vol overgave en zijn stem leent zich prima voor het genre. De opbouw van het nummer en de gitaarriffs zijn verre van origineel, maar het klinkt allemaal prima. En zo volgt nummer na nummer.

‘Dead To Me’ heeft wat meer tempo en op deze track klinkt de band wat overtuigender. De backup vocals zijn typisch hardcore en in deze track is dat van toegevoegde waarde. Of deze wijze van backup vocals ook geschikt is voor de sound van de rest van de plaat, valt te betwijfelen.

Het klinkt allemaal strak, prima productie. Het is echter allemaal wel erg netjes en in een bepaald straatje. De plaat is eentonig en mist spanning. De typische pop/emo manier van zingen verveelt snel en dan ben je er ook al snel echt klaar mee. Voor de liefhebber is het echter een plaat die je blind kan aanschaffen, want geen verrassingen en precies volgens het boekje.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Exit On The Left Label:Funtime Records
[Marco Polo & Torae] – [Double Barrel]

Marco Polo - Double Barrel (ft. Torae)De Canadese producer Marco Polo heeft samen met rapper Torae uit Brooklyn...

Suzanne Lubrano - Festa Mascarado

Suzanna Lubrano - Festa Mascarado Binnen haar muziekgenre 'Zouk' is Suzanne Lubrano een grote. De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT