RECENSIE: Suzanna Lubrano - Festa Mascarado

Suzanne Lubrano - Festa Mascarado
recensie cijfer 2009-07-11 Binnen haar muziekgenre 'Zouk' is Suzanne Lubrano een grote. De oorspronkelijk uit Kaapverdië afkomstige zangeres wist het al te schoppen tot “Beste zangeres van Afrika” en verschillende top 10 noteringen in diverse Afrikaanse landen. Platina en goud vielen haar meermalig ten deel. Al lange tijd vanuit Rotterdam opererend maakte Suzanne met Festa Mascarado haar vijfde soloalbum.

Al bij de titeltrack die het album opent zie je korte rokjes en zandstranden voor je. De clip, die sinds kort ook nog wel eens te bewonderen is op TMF weet dat gevoel goed te vatten in een sensueel dansend stelletje waar de zangeres zelf onderdeel van uit maakt. Veel liedjes zijn in het Portugees, maar af en toe komt er toch een Engels nummer naar boven zoals ‘I Came 4 You’ en ‘Friends’. Tijdens dit nummer blijkt dat Zouk en traditionelere R&B op sommige punten niet drastisch van elkaar verschillen. ‘Friends’ is dan ook een postuum duet met de in 2002 overleden rapper Lisa ‘Left Eye Lopes’ en combineert meer de R&B kant van Suzanne Lubrano met de rap van weleer.
Opvallend is ook het veel ritmischere neergezette Spaanse ‘Hijo De La Luna’, gebracht in een veel meer uptempo dan het origineel. De hitfactor van nummers zoals ‘Amoureuse’ is niet te onderschatten. Gezien het weer van dit moment, zou het deze zomer maar zo kunnen dat een aanstekelijk nummer zoals dit duizenden keren per dag te horen is op diverse radiostations.

Zelfs als je niet thuis bent in Zouk kun je tegen kleine betaling in een paar lessen de basics leren. Hordes hotsende kaaskoppen rennen inmiddels naar de platenboer voor dit soort cd’s. Gelukkig zijn er nog voor Nederlandse begrippen nog sterren in eigen land. Suzanne Lubrano behoort daar zeker toe.
Recensent:Erik Oudman Artiest:Suzanna Lubrano Label:Rough Trade Records
Exit on the left – I hope you’re writing this down

Exit On The Left - I Hope You're Writing this Down Exit On The Left is afkomstig uit België. De band begon in 2007 en bracht...

British Sea Power – Man Of Aran

British Sea Power - Man of Aran De Aran Islands liggen dichtbij de woeste westkust van Ierland. Vanaf de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT