RECENSIE: The Hypocrite - What About Amy

The Hypocrite - What About Amy
recensie cijfer 2009-06-13 Hoewel schijnbaar algemeen geaccepteerd, heb ik een hekel aan het gebruik van een keyboard als piano. The Hypocrite uit Rotterdam maakt zich hier op haar eerste demo al vuil aan en blijft dit de hele demo voortdurend doen. Dat What About Amy niet de beste productie van de afgelopen jaren heeft is tot daar aan toe, maar dit is als vloeken in de kerk.

Valkuil twee waar deze band in valt en niet meer uitkomt is het gebruik van abrupte overgangen in een heel geleidelijk nummer. Meermalig vraag je je af of het nou zo hoort te zijn, of dat er ergens iets mis is gegaan bij het inspelen.

Om het feest compleet te maken mist de duidelijk wel over enig bereik beschikkende zangeres, best wel een aantal keer een toon. Iets dat je gewoon kunt voorkomen door nog meer te oefenen op de moeilijke toon. Een andere ergernis is het gebruik van niet relevante geluidseffecten zoals een Amerikaans klinkende stem die zich beklaagt over een naar een slachthuis geleid wordende groep varkens of een awkward kogelschot dat je de mond snoert.

Verder vind ik de cd gewoon niet super boeiend. Hoe langer hoe beter telt alleen als de variatie die je brengt ook nummers interessant houdt. Deze “frisse” rockband uit de regio Rotterdam, met haar “melodie, stevige rock en diepgaande gevoel” mag weer terug naar de studio en van voor af aan beginnen. Ja, what about Amy trouwens?
Recensent:Erik Oudman Artiest:The Hypocrite Label:Eigen Beheer
Eureka – Shakleton’s Voyage

Eureka - Shackleton's Voyage Eureka is het project gevormd rond de Duitse Multi-instrumentalist Frank...

Minco Eggersman – Ooit

Minco Eggersman - Ooit Ooit is een korte film over Jos, een man van 33 met een verstandelijke...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT