RECENSIE: Hot Club of Cowtown - Wishful Thinking

Hot Club of Cowtown – Wishful Thinking
recensie cijfer 2009-07-10 Het Amerikaanse trio Elena James, Whit Smith en Jake Erwin (Hot Club of Cowtown) komen na zeven jaar met een nieuwe plaat, Wishful Thinking. Hun muziek wordt geafficheerd als zijnde ‘Country’, maar dat zou hun muzikale diversiteit te kort doen. Mits je tenminste het geduld kan opbrengen de openingstrack ‘Can’t Go On This Way’ af te luisteren. Dit is namelijk country dat zelfs neigt naar bluegrass. De cd is dan ook opgenomen in Texas. ‘Reunion’ is dan ook van een geheel andere orde, het heeft haast iets mysterieus, mede dankzij de tekst in de vorm van een ballade.

Wat volgt is voor de gamers van het eerste uur wellicht een feest van herkenning. De muziek lijkt merkwaardig genoeg nogal veel op die uit de game Sim City, deel twee weliswaar. Zo gezien zijn het beroemde ‘Georgia’ en de Tom Waits track ‘The Long Way Home’ welkome afwisselingen. Dat geldt eveneens voor het sfeervolle ‘One Step Closer’ en ‘Someone To Watch Over Me’.
De rest van het album is toch net even iets te duidelijk uptempo folk country, dat het voor de gemiddelde luisteraar niet echt aantrekkelijk is. Dat is jammer, want zeker gezien de zwoele sound van Elena James, kan deze band best een groter publiek bereiken. De twee laatst genoemde nummers zijn daar de beste voorbeelden van.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Hot Club of Cowtown Label:Proper American Records
UFO- the visitor

UFO - The Visitor The Visitor. Het twintigste studio album van de Britse Rockformatie UFO ....

NOFX – Coaster

NOFX - Coaster Al sinds 1983 staat NOFX garant voor vrolijke, zomerse punkrock. Er is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT