RECENSIE: Alan Lauris - Different Frequency

Alan Lauris – Different Frequency
recensie cijfer 2009-09-04 Het tweede album van de in Utrechte woonachtige Alan Lauris is begin dit jaar uitgekomen. Na het debuut album Connect Me uit 2006 is nu Different Frequency te krijgen. Een nieuw muzikaal avontuur om naar te luisteren. Want de man die in veel genres thuis is laat dit graag horen op zijn nieuwe album.

Lauris heeft al veel gedaan in zijn carrière. Hij heeft al musicals geschreven en in de jaren negentig was hij de helft van het cabaretduo Alias The Same. Drie albums maakte dit duo en deze zijn niet onopgemerkt gebleven. Echter, na zijn eerste soloalbum van drie jaar geleden blijft hij het voorlopig alleen doen. Voor de creatie van dit album riep hij de hulp in van slechts een handje vol mensen. De rest nam hij allemaal voor eigen rekening.

De stijl van Different Frequency is niet zo eenvoudig te omschrijven. Zoals in zijn biografie al staat geschreven is hij de top in electrosingersongwriterpop. Het is inderdaad af en toe een behoorlijke mengeling van stijlen en genres. Het is soms een beetje Pet Shop Boys-achtig zoals ‘London Or Berlin’. Andere keren zelfs een beetje hoempapa-achtig zoals ‘The Ratrace’ maar het kan ook heel jaren tachtig klinken zoals opener ‘Time Out’. En je hoort zelfs af en toe een vleugje David Bowie terug in zijn muziek. Maar die mix van stijlen is ook een beetje het zwakke punt van het album. Er is weinig samenhang en hoewel er prima nummers op dit album staan, zoals ‘London Or Berlin’, mist het vaak toch iets. Het komt aan maar grijpt je zeker niet naar de strot. Op sommige momenten mag er dus wat meer pit in zitten.

Different Frequency weet uiteindelijk dus nog niet helemaal te overtuigen. En dat is erg jammer omdat Lauris risico’s durft te nemen met zijn muziek. We wachten gewoon weer op zijn nieuwe album.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Alan Lauris Label:Canal Island Records
Lucky Fonz III– A Family Like Yours

Lucky Fonz III - A Family Like YoursEen rijzende ster in het zo dunbevolkte gebied van interessante en originele...

Rod Picott & Amanda Shires - Sew Your Heart With Wires

Rod Picott - Sew Your Heart With Wires (with Amanda Shires) Een mannelijke en vrouwelijke muzikant maken samen een album. Vaak leidt zo'n...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT