RECENSIE: Wednesday 13 - Bloodwork

Wednesday 13 - Bloodwork
recensie cijfer 2009-07-01 Het verhaal achter de EP Bloodwork van de horrorpunk band Wednesday 13 is best een opvallende. Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat deze EP halverwege 2008 het licht zou zien, of zelfs helemaal uitgebracht zou worden. Het was de bedoeling dat er een bestandje richting iTunes zou gaan met daarin de digitale versies van de laatste Wednesday 13 plaat Skeletons, maar in plaats daarvan werd de EP Bloodwork gestuurd waarna deze online te koop werd aangeboden door iTunes.

De EP is vervolgens als available on tour only verkocht, maar is dan nu eindelijk ook te koop via de betere platenzaak. Alhoewel, eindelijk? Het duurde misschien even, maar is deze EP het kopen wel waard? Sowieso zijn EP’s vaak twijfelgevallen.

Bloodwork biedt naast ‘I Love To Say Fuck’, een nummer dat het live altijd erg goed doet, niet echt veel spannends. Met ‘B-Movie Babylon’ en ‘Return of the Living Dead’ treffen we dan wel twee typische Wednesday 13 tracks. Verder vinden we een cover ‘Runnin’ Down A Dream’ (origineel van Tom Petty and the Heartbreakers), het eerder genoemde ‘I Love To Say Fuck’ en twee akoestische (jawel U leest het goed, Wednesday 13 en akoestisch) uitvoeringen.

Via de Nederlandse platenwinkels zal dit schijfje, met daarop dus 6 tracks, om en nabij een tientje gaan kosten. Het zal dan ook voornamelijk gekocht gaan worden door de die-hard Wednesday/Murderdolls-fans (De frontman Wednesday 13 naar wie de band is vernoemd is tevens ook de frontman van de Murderdolls. Het gezicht van deze band is echt Slipknot drummer Joey Jordison die gitaar speelt in deze band) die nog geen kans hebben gezien dit schijfje te kopen bij een van de shows van deze band.


Eerdere recensies van Wednesday 13:
- 25-06-2008: Skeletons.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Wednesday 13 Label:Dr2 Records
Ricky Warwick – Belfast Confetti

Ricky Warwick - Belfast ConfettiEr zijn zo van die momenten waarbij je jezelf afvraagt waarom een artiest het...

The Chelsea Smiles - The Chelsea Smiles

The Chelsea Smiles - The Chelsea Smiles Toen The Chelsea Smiles in 2006 hun debuutalbum Thirty Six Hours Later...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT