RECENSIE: The Medics - The Medics EP

The Medics – E.P.
recensie cijfer 2009-04-19 “Van deze Medics kan ik geen genoeg krijgen”, valt er bij hun tweets (op Twitter) te lezen. En zo vind je meer lovende berichtjes over dit vijftal uit Utrecht. En niet alleen op Twitter trouwens, The Medics zijn helemaal 2.0: Twitter, LastFM, Flickr, MySpace, Bandcamp. You name it, The Medics kun je er vinden.

Onlangs (3 april) openden ze nog voor The View in Doornroosje. Dat moet muzikaal gezien een leuke combi geweest zijn, al tapt The View uit een vrolijker (en ook rijker) Britpop vaatje. De invloeden van The Medics liggen er behoorlijk dik bovenop: Editors en misschien nog een snufje Maximö Park. Vooral de stem van zanger Daniel herinnert meer dan eens aan die van Tom Smith van Editors. Behoorlijk donker dus, maar soepel genoeg om er een pakkende melodie uit te gooien.

Deze eerste EP opent met ‘Great Is My Fear’. Een lekker jagende song, waar (daar zijn ze weer) The Editors zich niet voor zouden schamen. En nee, dat is niet lullig bedoeld. Je moet wel even door de dik erop liggende vergelijking heen luisteren, maar dan hoor je dan ook een dijk van een song. ‘Great Is My Fear’ is wel gelijk de sterkste song van de drie die dit EP-tje biedt. De overige twee songs blijven stukken minder hangen, maar hebben dan wel weer de bevlogenheid die nodig is om te blijven boeien.

De balans na drie liedjes The Medics: een energieke band, die op momenten groots en bevlogen kan klinken. Op die momenten zie je de grotere poppodia al lonken. Nu nog de taak aan The Medics om de verwachtingen ook live waar te maken, en een volwaardig album van constante kwaliteit af te leveren. Ik blijf ze via een van hun vele online kanalen zeker in de gaten houden.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:The Medics Label:Eigen Beheer
Papa Roach - Metamorphis

Papa Roach - MetamorphosisHet album Infest betekende in het jaar 2000 voor de Californische band...

Bl3nder – Leipe Shit Ouwe!

Bl3nder - Leipe Shit Ouwe! Bl3nder is een samenwerkingsverband tussen het Bas van Lier trio (BL3) En...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT