RECENSIE: 10CC - Live in Concert

10CC – Live In Concert – Clever Clogs
recensie cijfer 2009-05-27 Eerder dit jaar waren ze nog voor vele optredens in ons land: 10CC. De Britse band blijkt hier nog altijd behoorlijk populair. En als je dit live album beluistert, begrijp je wel waarom. De band is bij het echt grote publiek eigenlijk vooral bekend om hun megahits ‘Dreadlock Holiday’ en ‘I’m Not In Love’, mede dankzij de Top 2000. Maar 10CC heeft zoveel meer moois op hun naam staan. Zo zijn ook songs als ‘The Things We Do For Love’, ‘Donna’, ‘Rubber Bullets’ en ‘The Wall Street Shuffle’ regelrechte seventies klassiekers. En dan heb ik het nog niet eens over de songs die frontman/bassist Graham Gouldman schreef voor o.a. The Hollies, The Yardbirds en Herman’s Hermits. Zo is ‘Bus Stop’ een grote hit geweest voor The Hollies, maar deze is toch echt afkomstig van de heer Gouldman. Ook op dit live album blijkt het liedje nog steeds te staan als een huis, en kan het moeiteloos wedijveren met liedjes uit de beginperiode van The Beatles. En eigenlijk geldt dat ook voor Gouldman’s ‘No Milk Today’, dat de geschiedenis is ingegaan als hit van Herman’s Hermits.

In 2006 en 2007 ging de band voor het sinds jaren weer op tournee, waarvan in 2008 de DVD ‘Clever Clogs’ verscheen. En nu is er van deze tournee dan ook eindelijk een CD verschenen. De foeilelijke hoes moet je heel snel vergeten, maar het album laat horen dat de band tijdens die tour uitstekend op dreef was. Alle grote hits komen voorbij, inclusief de eerdergenoemde hits die officieel niet onder de naam van 10CC zijn uitgebracht. Ze vinden hier een prima plekje in de set, en laten horen dat Gouldman een dijk van een songschrijver is. Bovendien wordt via dit album duidelijk, dat de band al met al een zeer gevarieerd repertoire heeft. Zo slingert de band de luisteraar heen en weer tussen stevige rock, sixties pop en licht symfonische pop/rock.

Het enige minpuntje van dit album is, dat het geluid aan de dunne kant is, en dat er wel wat meer sfeer meegemixt had mogen worden . Het album komt hierdoor niet altijd als een live album je huiskamer binnen, en mist op momenten de nodige body. Maar dat staat de kwaliteit van de liedjes en het spelplezier van de band gelukkig niet al teveel in de weg. De band was eerder dit jaar in het land met dezelfde line-up als tijdens deze tour. Dat moet genieten geweest zijn.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:10CC Label:Proper American Records
Peter, Bjorn & John - Living Thing

Peter, Bjorn and John - Living Thing Peter, Bjorn & John heeft een vloek over zichzelf uitgeroepen. Met het...

Conquer the World pt. 4 – 21 Eyes of Ruby

21 Eyes Of Ruby - Conquer the World pt. 4 Het is anno 2009, de tijd van mp3’s en downloads ,een uitstervende soort; een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT