RECENSIE: Miss Kittin & The Hacker - Two

Two – Miss Kittin and The Hacker
recensie cijfer 2009-03-31 Zowel Miss Kitten als The Hacker zijn geen kleintjes in de dance-wereld. Dat er nu een tweede plaat van het duo uitkomt, simpelweg Two getiteld, wekt dan ook de nodige verwachtingen. Zeker gezien het feit dat er maar liefst acht jaar tussen het verschijnen van First Album, als vanzelfsprekend hun eerste ablum, en de nieuwe plaat zat. En waar het duo een broertje dood heeft aan ingewikkelde albumtitels, zo divers en uiteenlopend zijn de vele omschrijvingen van de muziek, van metallic soul tot crystalline beats en van glamerous space disco tot club-based European cyber-pop. Die laatste lijkt de lading nog we het beste te dekken.

Het album trapt af met ‘The Womb’, een wat ingehouden begin van een dance-album dat neigt naar de robo-house van de jaren tachtig. Ook ‘1000 dreams’ heeft een sterke retro-sound, waarbij de nadruk op de synthesiser ligt. Pas bij ‘P.P.P.O’ krijgt ondergetekende pas echt het idee dat we hier met “club-based”materiaal te maken hebben. Het is allemaal net even wat spannender. Spannend is ook ‘Indulgence’, met de dreigende beats die zo uit de koker van She Wants Revenge zouden kunnen komen. Dreigend zijn ook de bassen van ‘Emotional Interlude’, maar die worden op verfrissende wijze gecombineerd met de synths en zang zoals we die kennen van de Shiny Toy Guns.

Teruggrijpen doen Miss Kitten en The Hacker niet alleen door de terug te grijpen op de sound van bijvoorbeeld de jaren tachtig, maar ook door het Elvis nummer ‘Suspicious Minds’ te coveren, op fraaie, dromerige wijze bovendien. Dromerig is ook het slotnummer, ‘1000 Dreams Reprise’, een mooie variatie op het gelijknamige nummer dat eerder op de cd te vinden is. Het rustgevende soundscape maakt dat de cd niet als een nachtkaars uitgaat, maar wat meer uitschieters blijven op het verlanglijstje staan. Niettemin maakt Two zeker nieuwsgierig naar de cd-presentatie, later deze maand in de Paradiso.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Miss Kittin & The Hacker Label:News
Still Flyin' - Never Gonna Touch The Ground

Still Flyin' - Never Gonna Touch the GroundBij de artiestennaam Still Flyin' en de albumtitel Never Gonna Touch The...

Eye Legacy – Lisa “Left Eye” Lopes

Lisa Lefteye Lopes - Eva Legacy In de muziekindustrie gaat men over lijken, zo luidt de veelgehoorde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT