RECENSIE: Bongloard - People Overreacting To My Behaviour

Bongloard
recensie cijfer 2022-10-09 People Overreacting To My Behaviour is het langspeeldebuut van het Utregse Bongloard, één van de leukste hedendaagse punkrockbandjes van eigen bodem (riep daar iemand Hang Youth?). Na twee singles vond Bongloard het tijd worden voor het uitbrengen van een cassette via het label Supermarket Society.

Stof je cassettedeck maar af en gooi meteen Spotify overboord want Bongloard biedt je op de cassette twee extra songs aan ten opzichte van het album op betreffende streamingdienst (‘Cr@fp’ en ‘Monster’).

Bongloard bestaat naast Jannes van Kaam die gitaar, zang en de lyrics voor zijn rekening neemt, uit bassist Ties Bogers en drummer Jan van Asch. De 13 tracks op de cassette werden opgenomen in de Epic Rainbow Unicorn studio in Rotterdam onder leiding van Simon Akkermans (C-Mon van Kypski).

Het album opent furieus met ‘ Trying’. Je krijgt meteen zin om de band live te gaan ervaren in een zwetend zaaltje. Ook ‘Frenemies’ gaat erin als zoete koek. ‘Problem’ is een pure garagerocktrack en ‘Afrika’ bevat zowaar een Toto citaat. De single ‘I’m Staying In Bed Today’ toont zich het ideale nummer voor de maandagochtend. Ten slotte is afsluiter The End’ een heerlijke speed up surftrack.

Met zo’n cassette kan je thuiskomen, want de jonge honden van Bongloard schieten op People Overreacting To My Behaviour met scherp. De recensie van de twee bonustracks ‘Cr@fp’ en ‘Monster’ laat nog even op zich wachten. Daarvoor moet toch eerst dat cassettedeck van zolder worden gehaald en worden ontdaan van mottenballen en een dikke laag stof. Tot dat moment moeten we het doen met de 11 tracks via het streamingkanaal. Maar die zijn alvast prima te pruimen!
Recensent:Bart Slaats Artiest:Bongloard Label:Supermarket Records
Cover Lucky Blue - Dog Days

Lucky Blue - Dog DaysZet het Rotterdamse viertal van Lucky Blue op een podium en de energie spat...

Cover Party Dozen - The Real Work

Party Dozen - The Real Work Party Dozen is het geesteskind van Kirsty Tickle en Jonathan Boulet. Het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT