RECENSIE: Diana Jones - Better Times Will Come

Better Times Will Come – Diana Jones
recensie cijfer 2009-03-31 In de jaren negentig werd Diana Jones vooral gezien als een singer-songwriter. Pas met verschijnen van My Remembrance of You, nu drie jaar geleden, vond Jones haar echte stem en wist ze een plekje te bemachtigen binnen het Americana genre. Onlangs versheen haar vierde album, Better Times Will Come, waarop ze verder gaat op het in 2006 ingeslagen pad. Dat betekent zoveel als mooie ingetogen, kleine liedjes en de karakteristieke stem van Diana Jones. Het titelnummer is daar al direct een mooi bewijs van; fraai opgebouwd, lekker in het gehoor liggend en vooral rustig.

Diana Jones schrijft niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen. Zo werden de nummers ‘Henry Russel’s Last Words’ en ‘If I Had A Gun’ opgenomen door respectievelijk Joan Baex en Gretchen Peters. Op Better Times Will Come vinden haar eigen versies van de twee nummers, waarbij de eerste meer naar folk neigt, terwijl ‘If I Had A Gun’ veel meer county is. Dat geldt misschien nog wel meer voor ‘Soldier Girl’, hoewel het eigenlijk de fraaie tekst is die de aandacht verdient.

Hoe weinig je soms nodig hebt voor een mooi nummer, wordt duidelijk bij het beluisteren van ‘Cracked and Broken’ en ‘Apalachia’. Het duo vormt een prettige afwisseling van de van een meer traditioneel ritme voorziene nummers. Desalniettemin blijft een dergelijke cd, als ook het genre opzich, voer voor de liefhebber. Maar diezelfde liefhebber zal zich geen buil aan Better Times Will Come kunnen vallen. Hooguit kun je stellen dat niet iedereen fan zal zijn van het stemgeluid van Diana Jones.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Diana Jones Label:Proper American Records
Zwart Licht - Bliksemschicht

Zwart Licht - Bliksemschicht Zwart Licht is weer een nieuwe naam in het steeds langer worden rijtje...

Pete Philly & Perquisite - Mystery Repeats Live

Pete Philly & Perquisite - Mystery Repeats - The Live Edition Je voelt je als fan van Pete Philly & Perquisite toch kortstondig...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT