RECENSIE: Kreator - Hordes of Chaos

Kreator – Hordes Of Chaos
recensie cijfer 2009-01-15 De heren van Kreator behoeven eigenlijk geen introductie, maar voor de newjacks zal er toch maar enige uitweiding volgen. De Duitse formatie staat al meer dan 20 jaar garant voor een flinke portie brute thrashmetal. De band kan gezien worden als een van de pioniers in het genre en hebben klassiekers als Pleasure To Kill en Extreme Agression op hun naam staan. Na wat zijwegen met invloeden van andere metal subgenre’s, is de band nu al weer een aantal jaren terug bij haar roots. De nieuwste plaat is Hordes of Chaos en is weer ongenadig hard.

De plaat opent met de titeltrack, die melodieus begint. Al snel barst de hel los en is er slechts plaats voor kortaf thrash riffs met af en toe een solo, snelle drumpartijen en de herkenbare zang van Mille Petrezza. In tegenstelling tot de eerste platen klinkt het hier allemaal vanaf het begin ontzettend strak. Er wordt flink doorgebeukt in ‘Warcurse’ en ‘Escalation’.

Dan lijkt er even tijd voor een adempauze. ‘Amok Run’ begint melodieus en Petrezza spreekt verhalende wijs. De rust is van korte duur en ongeveer op de helft van de track lijkt de band haar verloren tijd te willen inhalen en ramt in hoog tempo door. Ook ‘Destroy What Desroys You’ en ‘Radical Resistance’ komen neer op compromisloos hard beuken.

De plaat werd opgenomen in de Tritonus Studio’s in Berlijn en geproduceerd door Moses Schneider, die onder andere ook met de Beatsteaks werkte. Moses lied de basis voor de nummers ‘live’ in spelen door de band als geheel. Zo probeert hij om de power die de band live heeft, ook op plaat over te brengen.

Kreator zet wederom een gave thrash plaat neer. De oude vertrouwde sound die je van ze gewend bent. Verwacht geen verassingen en al te spannend solo werk, maar wel harde riffs en rauwe teksten. Een degelijke plaat, maar op den duur ligt verveling op de loer.


Eerdere recensies van Kreator:
- 04-04-2008: At the Puls of Kapitulation;
- 18-01-2007: Enemy of God Revisited.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Kreator Label:SPV
Saxon – Into The Labyrinth

Saxon - Into the LabyrinthHet Engelse Saxon is altijd een beetje het stiefkindje van de New Wave Of...

Sepultura – A-Lex

Sepultura - A-Lex Als er één band is die een prijs voor moed en doorzettingsvermogen verdient...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT