RECENSIE: Kreator - Enemy of God Revisited

Kreator - Enemy of God
recensie cijfer 2007-01-18 De grootste thrashband van Europa behoeft geen introductie meer, dunkt mij. Het in 2005 uitgebrachte Enemy of God evenmin, de kenners weten inmiddels al lang dat na enkele tegenvallende albums de Duitsers hier weer mee terug in de spotlight kwamen te staan. Ruim een jaar later is er dan Enemy of God Revisited.

Fans die in 2005 al tot aanschaf zijn overgegaan, kunnen zich een beetje bestolen voelen aangezien er dit mooie pakketje ook gewoon een exemplaar van het reguliere album bevat. Voor de liefhebbers is hetzelfde album ook nog eens bijgesloten in een 5.1 mix.

Het grootste lokkertje zal voor de meeste mensen echter het beeldmateriaal zijn dat geleverd wordt, en in dit geval is er behoorlijk wat te bekijken. Allereerst is daar het live optreden dat op Wacken 2005 gegeven werd. Wat opvalt, is dat de beeldkwaliteit erg korrelig is, en dat er gebruik wordt gemaakt van groene filters. Daarnaast is er sprake van een wel érg snelle MTV-achtige montage, waardoor het lastig wordt om even op je gemak een concertje te bekijken. Kortom, het zijn wat dingen die sowieso de realiteit niet ondersteunen (het gevoel van “daar was ik bij” zal nauwelijks bij je op komen), maar die vooral niet erg prettig zijn voor de kijkervaring. Dit is erg zonde, aangezien de band erg strak speelt en het geluid dik in orde is.

De live-opnamen afkomstig van de tv-show Rockpalast zijn een verademing waard. De filters en vervelende montage zijn vervangen door echte kleuren en shots waar bij je daadwerkelijk even kunt zien hoe de mannen hun instrument bespelen. Jammer alleen dat het maar 3 songs betreft, in tegenstelling tot het veel langere Wacken concert.

Verder bevat de DVD nog enkele clips, die met uitzondering van het titelnummer weinig noemenswaardig zijn. Enemy of God mag opvallend worden genoemd, aangezien het voor dit genre een redelijk grote en gelikte productie is. Akkoord, de inhoud is vrij standaard (een duivel aanbiddend Ringu-achtig meisje mag natuurlijk niet ontbreken!) maar het is erg passend. Een vrij uitgebreide making-off over deze clip sluit het geheel af.

Als je het originele schijfje nog niet in je bezit hebt is dit pakketje zeker de aanschaf waard. Heb je dat schijfje al wel, dan zou ik deze DVD aan me voorbij laten gaan. Het beeldmateriaal, in tegenstelling tot het geluid, heeft niet de kwaliteit die het zou moeten hebben. Zonde!
Recensent:Danny van den Brink Artiest:Kreator Label:Steamhammer
Isobel Campbell - Milkwhite

Isobel Campbell - Milkwhite Sheets2006 is een goed jaar voor fans van Isobel Campbell. Eerder dit jaar bracht...

Deftones - Saturday

Deftones - Saturday Night Wrist Ook voor mij is Deftones een van mijn zogenaamde 'begin'bands geweest toen ik...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT