RECENSIE: Aimee Mann - One More Drifter in the Snow

Aimee Mann - One more drifter in the snow
recensie cijfer 2009-01-06 Huh? Nu al een nieuw album van Aimee Mann, terwijl haar vorige album krap een half jaar geleden is uitgebracht? In eerste instantie was ik dan ook erg verbaasd over dit nieuws. Totdat ik de tracklist van het nieuwe album zag: Aimee Mann bleek een heus Kerstalbum uit te gaan brengen. En ze bleek er daarbij geen enkele moeite mee te hebben om ook Kerst standards als ‘I’ll be home for Christmas’, ‘White Christmas’ en ‘Have yourself a merry little Christmas’ onder handen te nemen. Het is een beetje vreemd om dit album te bespreken, nu de Kerstdagen zo vers achter ons liggen. Maar gelukkig helpen de winterse temperaturen hier wel ietsjes mee.

Het album bevat o.a. een handvol rasechte Kerst standards en een tweetal nieuwe songs. Het meest opvallend is misschien nog wel, dat Aimee Mann de standards met enorm veel ontzag heeft behandeld. Zoveel ontzag zelfs, dat vaak alleen haar onderkoelde stem het verschil weet te maken. En de twee nieuwe songs, eentje van haar hand en eentje van Michael Penn, passen er naadloos tussen. Op een of andere manier had ik van Aimee Mann toch verwacht dat ze een iets eigenzinnigere draai aan dit geheel zou geven. Al was het maar qua songteksten bijvoorbeeld.

Maar goed, Aimee Mann heeft nu dus haar eigen Kerstalbum uitgebracht. Op zich wel een leuk excuus om tijdens de Kerst toch je favoriete zangeres op te kunnen zetten. Maar verder kan ik er niet zo veel mee als ik heel eerlijk ben. Kunnen we ons nu weer focussen op de releases met écht nieuw werk?


Eerdere recensies van Aimee Mann:
- 11-06-2008: @#%&! Smilers.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Aimee Mann Label:Superego Records
Paramore - The Final Riot!

Paramore - The Final Riot!Met hun gemiddelde leeftijd van net boven de twintig doen de vier heren en...

Amy Speace – The Killer In Me

Amy Speace - The Killer in Me Amy Speace is geliefd in Europa. Dat is simpel te concluderen nu haar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT