RECENSIE: A Brand - Judas

A Brand - Judas
recensie cijfer 2008-12-30 Judas, in het nieuwe testament de verrader van Jezus. Judas, de hufter die koos voor zijn eigen hachje en Jezus uitleverde aan de Romeinse autoriteiten. Judas, het derde album van de Belgisch/Engelse rockgroep A Brand, die het thema bedrog als rode draad door het album heeft lopen.

De band is zelf niet gelovig en Judas heeft dan ook niet enkel maar een religieuze onderlaag. Al is deze er wel met de tracks 'Drop The Messiah' en 'Lesser God'. Maar gaat het ook over het bedrog door de liefde, bedrogen worden door jezelf en bedrogen worden door vrienden waarvan je er veel te laat achter komt dat dit geen echte vrienden zijn.

Tekstueel gezien dus een album met diepgang, maar muzikaal gezien een album die niet door samenhang bij elkaar wordt gehouden. De band wisselt namelijk aardig wat af tussen stijlen. Zo klinkt de band jaren '90-goed met 'Can't Help It', wat een prima rock-song is en wordt dit nummer opgevolgd door 'Mad Love Sweet Love', een nummer dat gekenmerkt wordt door een soul-gast-zanger die de stem heeft van Isaac Hayes (ook wel bekend als Chef uit South Park), om hierop aansluitend weer te komen met een veel rustiger nummer 'Where's Your Heart', wat weer (samen met het slotnummer 'Name Up In Lights') een eerbetoon is aan de overleden ex-A Brand gitarist Jan Stuyven.

De muzikale achtbaan gaat door met tracks als 'Time', 'The Bubbles' en 'Love You Better', die op hun beurt weer een stevige injectie hebben gehad van de techno-keyboard-sound injectienaald. Intussen ben ik de weg kwijt geraakt, waar wil deze band nou heen?

Bedrog en doodgaan. Het zijn vrij diepgaande onderwerpen die A Brand aansnijdt op Judas, maar komen zeker met een album dat er wezen mag, dat vooral leuke losse tracks heeft, maar geen geheel weet te vormen.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:A Brand Label:Pias
Coldplay – Prospekt’s March EP

Coldplay - Prospekts March EditionNog maar net bekomen van Viva La Vida en de daaropvolgende liveshows, die...

Krezip – best of

Krezip - Best Of Krezip stopt ermee, maar niet zonder passend afscheid te nemen van haar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT