RECENSIE: Lightwires - Last Night Electric

Lightwires – Last Night Electric
recensie cijfer 2009-01-14 Het Utrechtse Lightwires bestaat nog niet zo lang. Toch hebben ze in korte tijd zeven EP waardige nummers opgenomen en in eigen beheer uitgebracht. Last Night Electric is de demo waarmee Lightwires de Utrechtse muziekscène voor zich moet gaan winnen.

Lightwires is voor twee derde Amerikaans. Althans twee van de drie bandleden komen oorspronkelijk uit Amerika maar zijn al enige tijd woonachtig in Nederland. Deze twee buitenlandse multi-instrumentalisten worden vergezeld door de Nederlandse drummer Sjoerd van der Sanden. Dit trio weet feilloos een mengelmoes te maken van pop, rock en elektronica. Tja, dan denk je inderdaad al snel aan Radiohead. Geen gekke gedachte maar dat dekt de lading niet helemaal. De muziek van Lightwires neigt toch meer naar de Indie hoek. Soms een beetje rommelig en op andere momenten helder en donker.

Wat betreft de muziekstijl zitten ze in een goede periode. De interesse voor bands die gitaren met elektronica combineren lijkt nog nooit zo groot geweest. En het voordeel met een Amerikaanse zanger is dat het met de uitspraak wel goed zit, hoewel de zang soms moeilijk te verstaan is. Muzikaal zit het allemaal goed in elkaar. Echt verrast word je niet maar de opbouw in bijvoorbeeld ‘You Don’t Seem So Happy’ is erg goed.

Of op Last Night Electric de doorbraak hit van de band staat is de vraag. 3voor12 heeft ze in ieder geval al opgepikt. En eerlijk is eerlijk, afsluiter ‘In Reverse’ is een prachtig nummer dat het verdient om regelmatig op de radio gedraaid te worden.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Lightwires Label:Eigen Beheer
King Crimson – Level Five

King Crimson - Happy with what you have to be Happy with / Level FiveOnlangs verscheen er een reïssue van King Crimson ’s live-album EleKtriK...

Architects – Hollow Crown

Architects - Hollow Crown Bij deze wil ik de mannen van Architects bedanken voor mijn eerste...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT