RECENSIE: Architects - Hollow Crown

Architects – Hollow Crown
recensie cijfer 2009-01-19 Bij deze wil ik de mannen van Architects bedanken voor mijn eerste verkeersovertreding. Op weg naar school reed ik met mijn vaders auto toch net iets te hard door Tilburg heen. Een flits deed mijn zintuigen aanspannen en mijn adrenalinepeil schoot omhoog. Toen drong het pas tot me door dat Hollow Crown in mijn cd- speler zat. Het volumegehalte was nog laag door de kater van de dag ervoor. Toch hakte het nummer ‘Early Grave’ er verrassend positief in. ‘Godverdomme’, dacht ik, ‘het is lang geleden dat ik zo’n lekker nummer heb gehoord.’

Deze vijf jongemannen maken harde muziek en komen uit Bristol. Niet die mooie Scapino look-a-like winkel, maar die stad uit Engeland. Dezelfde stad als Johnny Truant. Hier leeft de extremere muziek scene toch net iets meer als aan deze kant van de grote rivier. Al was het toch hier in Tilburg waar ik kennis maakte met Architects. De zaal van de 013 werd letterlijk gesloopt toen zij het voorprogramma mochten verzorgen van Bring Me The Horizon. Dit in het kader van hun cd Ruin, welke als enig minpuntje de slechte mix had. Gelukkig zijn deze Engelsen niet de domste en krijgen we op Hollow Crown een sublieme afgemixde plaat te horen.

De blastbeats zorgen ervoor dat de autodeur trilt, Sam zijn strot knalt naar binnen en tijdens afsluiter ‘Hollow Crown’ weet hij nog een gevoelige snaar te raken met zij cleane zanglijnen. Maar goed, er is weinig negatiefs te vinden op dit album en er zijn ook weinig op en/of- aanmerkingen. Duidelijk ben ik een Nederlander en als ik dan toch iets moet verzinnen… Na twaalfnummers horen we hier en daar toch enkele eentonigheid ontstaan in de nummers. ‘Numbers Count For Nothing’ , ’Follow The Water’ , ‘We’re All Alone’ en opener ‘Early Grave’ doen dit echter snel vergeten. Architects laat zien dat ze gegroeid zijn en flink gewerkt hebben aan de kritiek die zij kregen op hun voorgaande albums. De volgende keer nog meer variatie in de nummers en wie weet gaat dan ook hier de extremere muziek meer en meer leven.


Eerdere recensies van Architects:
- 02-07-2008: Ruin.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Architects Label:Century Media
Lightwires – Last Night Electric

Lightwires - Last Night ElectricHet Utrechtse Lightwires bestaat nog niet zo lang. Toch hebben ze in korte...

Napalm Death – Time waits for no slave

Napalm Death - Time Waits for no Slave Men zegt altijd om een oudgediende voor te stellen dat er geen introductie...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT