RECENSIE: Xystus - A Rock Opera

Xytus – Equilibrio
recensie cijfer 2008-12-26 Het gothic genre is niet aan mij besteed, maar als er nood aan de man is kan ik er wel een voor het team nemen. Tot mijn verbazing blijk ik de band in kwestie Xystus ook al een keer gezien te hebben. En dit bleek, als ik even in mijn gedachten graaf, niet eens zo heel erg tegen te vallen. Ergens in een stad boven Zwolle bij een lokaal festival was dat. Nu mag ik de nieuwe van Xystus, Equilibrio beluisteren en weer bleek – geen teleurstelling.

Voor de gastoptredens op het nieuwe album hebben ze niemand minder dan Simone uit Epica gevraagd. Het moet een hele eer zijn voor een band om een vrouw als dit kaliber mee te hebben zingen, dit zegt natuurlijk ook veel over de sfeer in de gothic- wereld.

Maar deze band maakt veel meer dan gewoon gothic- metal, met veel symfonische elementen maakt het ook technisch een genot om te luisteren. Toch overheerst voor mij het zogenoemde 'epische' gothic, dit wordt met de synthesizer goed naar voren gebracht. Nederland staat bekend in het buitenland om bands als After Forever, Epica en zeker Within Temptation. Deze band zou nog wel eens in het buitenland voor opschudding kunnen zorgen, waarschijnlijk niet op het niveau van Within Temptation, maar enige bekendheid is niet uitgesloten.


Eerdere recensies van Xystus:
31-05-2007: Surreal.
Recensent:Willem Schutte Artiest:Xystus Label:Bertus
Alice Russell - Pot of gold

Alice Russell - Pot of Gold“One of the UK’s hottest singers”, staat er te lezen in de begeleidende bio...

Gotan Project – Live

Gotan Project - Gotan Project Live Het Franse Gotan Project bracht sinds hun oprichting in 1999 twee albums...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT