RECENSIE: The Script - The Script

The Script- The Script
recensie cijfer 2008-11-25 Het Ierse The Script lijkt hard op weg om ‘the next big thing’ te worden. Debuutsingle ‘We cry’ werd eerder dit jaar al hoog aangeslagen in thuisland Ierland en in Engeland. En tweede single ‘The man who can’t be moved’ doet het op dit moment fantastisch in de rest van Europa, waaronder Nederland. Niet voor niets schopte deze song het eerder tot Alarmschijf.

Wat de band dan zo bijzonder maakt? Ik kan het je eerlijk gezegd niet precies vertellen. Het is verre van vernieuwend wat The Script op haar debuut laat horen, dus dat is het alvast niet. De band roept regelmatig herinneringen op aan Maroon 5, en dan met name vanwege de ontzettend gelikte productie en sound. Eerder genoemde single ‘The man who can’t be moved’ zou zelfs zo van Maroon 5 kunnen zijn. En net als deze Amerikanen flirt de band met invloeden uit de R&B, getuige de rap-achtige zang in sommige songs en de koortjes hier en daar.

In een gunstig geval doet The Script echter aan The Police denken, luister maar eens naar ‘Rusty halo’. Op zo’n moment besef je dat het met deze band nog best wel eens twee kanten op zou kunnen gaan: Óf ze schuiven meer op richting de gitaarsound, óf ze kiezen definitief voor de retecommerciële variant. Getuige ‘If you see Kay’ lijkt de kans op het laatste het grootst. Als je niet beter zou weten, zou je haast denken dat hier een boybandje aan het werk is. En hoewel dat nooit de bedoeling van The Script geweest kan zijn, lijkt het erop dat het ze eigenlijk geen moer kan schelen. Deze jongens schamen zich er niet voor om retecommercieel te klinken, en die houding kan hen best wel eens de doorbraak gaan bezorgen. De tijd zal het leren.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:The Script Label:Sony Music
Soon - As of Yet

Soon - As of Yet Soon , een Antwerpense/Leuvense band die ontstond in de jaren ’90 van de...

Kim Janssen - V

Kim Janssen - ~V~ Als jochie reisde Kim Janssen een groot deel van zijn leven van de ene naar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT