RECENSIE: Gazouz - On en perd son latin

2004-08-30 Gazouz is een achtkoppige reggaeband uit Frankrijk. De teksten van hun nummers gaan over onderwerpen als de hypocrisie van de wereldpolitiek. Het eerste nummer van 'On en perd son latin' is lekker vrolijk. Het tempo is enigszins versneld en de band klinkt alsof ze er de rest van de CD tegen aan gaan knallen. Hierna is het tweede nummer, 'Exilé' (banneling), een beetje zeurderig en slepend. Hoewel je bij een dergelijke titel geen vrolijk nummer verwacht, de zes minuten die het nummer duurt zijn net iets teveel van het goede. Ook in de nummers die volgen zit weinig pit, ook na verschillende luisterbeurten worden de nummers er niet beter op.
Halverwege de CD gooit de band er echter weer een vrolijk nummer tegenaan, waardoor de aandacht weer even getrokken wordt. Aan het eind van de CD zijn ook nog een paar leuke nummers te ontdekken. Het nummer 'Idéalistes', waarin goed gebruik wordt gemaakt van tempowisselingen, klinkt na een tijdje prettig bekend.
Het grootste gedeelte van de teksten zijn in het Frans. Op een paar Engelstalige nummers na, die dankzij het Franse accent een erg schattig effect hebben. Over het algemeen is het zeker geen slechte CD. Een beetje meer afwisseling zou niet gek zijn, misschien zou de zanger het verschil moeten leren tussen sentimenteel en zeurderig, maar verder is de muziek prima geschikt als achtergrondmuziek op een zomerse dag!
Recensent:Ike Breed Artiest:Gazouz Label:Eigen Beheer
easway-foreverinaday

Easyway - Forever in a dayEasyway is een ambitieuze Portugese poppunkband, die met hun laatste album...

clemm-tristanep

Clemm - The Tristan EP Met de opmars van de personal computer werd het steeds makkelijker om zelf...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT