RECENSIE: Amon Amarth - Twilight of te Thunder God

Amon Amarth – Twilight Of The Thunder God
recensie cijfer 2008-11-02 Death metal is helemaal niet zo dood als het klinkt. Het Zweedse Amon Amarth zit sinds enkele jaren in een groeispurt en produceert de ene sterke plaat na de andere. Elke twee jaar overtuigt de band opnieuw door een sterker album neer te zetten dan de voorganger.

Opzwepende songs met snijdende gitaarsolo’s en Johan’s schreeuw pakken de luisteraar ook op Twilight Of The Thunder God bij zijn/haar strot om drie kwartier lang vast te houden. De plaat is te vergelijken met de vorige release With Oden On Our Side maar weet de nummers dit keer net wat meer diepgang te geven.

Mensen die bekend zijn met Amon Amarth weten dat alles draait om Oden en zijn vikingen. Ook op deze plaat krijgt de luisteraar een rondleiding door de rijken van Asgaard en Miklagaard, waarbij het sterke ‘Guardians Of Asgaard’ vraagt om mee te schreeuwen. Het sterkste nummer op de plaat blijft echter de genadeloos harde titeltrack ‘Twilight Of The Thunder God’.

Twilight Of The Thunder God is net als vorige albums zeker niet origineel meer, maar met albums van dit niveau is originaliteit nergens voor nodig.
Recensent:Bas van Poppel Artiest:Amon Amarth Label:Metal Blade
Marillion – Happiness Is The Road

Marillion - Happiness is the RoadHet eerste echte concert waar ondergetekende als vijftienjarig mannetje naar...

Those Dancing Days - In Our Space Hero Suits

Those Dancing Days - In our space hero suits Those Dancing Days komt uit Zweden en bestaat uit vijf vrouwen. De zangeres...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT